Prima pagină » Actualitate » Cum a devenit România MAGNETUL muncitorilor străini/ Peste 100.000 de permise emise

Cum a devenit România MAGNETUL muncitorilor străini/ Peste 100.000 de permise emise

În contextul în care mii de români aleg să plece din țară pentru a câștiga bani în străinătate, România devine un magnet pentru muncitori din alte țări.

Tot mai mulți cetățeni indieni, asiatici și din Sri Lanka vin în România pentru a munci și a strânge bani, considerând că țara noastră reprezintă o oportunitate în dezvoltarea lor profesională.

Creșterea numărului de permise de ședere

În ultimii ani, numărul muncitorilor străini din România a crescut semnificativ. În prezent, există peste 100.000 de permise de ședere emise în țară, dintre care peste 50% sunt pentru muncă, potrivit Realitatea Plus. Acești muncitori își găsesc locuri de muncă în diverse domenii, predominant în livrările de mâncare și pe șantierele de construcții.

De ce au ales să vină în România

Bărbații din India, Sri Lanka și alte țări asiatice au ales să vină la muncă în România fără ezitare. Mulți dintre ei își întrețin familiile cu banii câștigați din livrarea de mâncare sau din munca pe șantierele de construcții, atât în Capitală, cât și în alte orașe.

Jumătate dintre angajații care se ocupă de reabilitarea clădirilor sau a canalizărilor din mai multe orașe sunt indieni. Șeful de șantier care a angajat muncitori indieni explică faptul că a ales această naționalitate deoarece mulți muncitori români au plecat din țară.

Câștiguri mai mari în România

De asemenea, indienii afirmă că în România câștigă mult mai mult decât ar câștiga în țara lor. Această diferență salarială le permite să trimită bani acasă, susținându-și familiile.

„Este greu să muncesc aici. Într-o zi am mai mult de lucru, în alta mai puțin. Păstrez puțini bani pentru mine aici, cumpăr ce îmi trebuie, iar restul banilor îi trimit în India. Am o familie mare: mama, tatăl, soția și doi copii”, a spus un muncitor.

Sursă video: Realitatea Plus

Sursă foto: captură Realitatea Plus

Absolventă a Universității București, Facultatea de Litere, Silvia Tudor și-a început cariera ca editor în cadrul agenției de presă MEDIAFAX, evoluând ulterior în rolul de coordonator al departamentului ... vezi toate articolele

Citește și