Prima pagină » Actualitate » Cum a încercat șeful IPJ Cluj să SCAPE de o amendă pentru viteză excesivă, după ce a condus cu 120 km/h prin oraș. Cine a fost „pionul de sacrificiu”

Cum a încercat șeful IPJ Cluj să SCAPE de o amendă pentru viteză excesivă, după ce a condus cu 120 km/h prin oraș. Cine a fost „pionul de sacrificiu”

Cum a încercat șeful IPJ Cluj să SCAPE de o amendă pentru viteză excesivă, după ce a condus cu 120 km/h prin oraș. Cine a fost „pionul de sacrificiu”

Chestorul Mihai Rus, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, a fost reținut 24 de ore după ce procurii Direcției Naționale Anticorupție l-au acuzat de instigare și complicitate la abuz în serviciu. Trei subalterni ai chestorului au fost, de asemenea, reținuți în dosarul care a fost deschis după ce Mihai Rus ar fi încercat să evite o sancțiune legală prin indicarea unui presupus șofer care ar fi condus, în locul său, cu 120 km/oră prin Cluj.

„Pionul de sacrificiu” al chestorului Mihai Rus, nepotul lui Ioan Rus, fost ministru de Interne, ar fi fost chiar soția acestuia, au dezvăluit surse judiciare pentru stiripesurse.ro.

Mihai Rus se afla la volanul mașinii, au stabilit anchetatorii, numai că – pentru a nu fi amendat pentru depășirea vitezei legale – ar fi recurs la o „mutare” de moment, respectiv plasarea pe scaunul șoferului a partenerei sale de viață, pentru ca numele acesteia să fie trecut în procesul-verbal întocmit de polițiștii de la Rutieră.

Numai că aceștia observaseră deja că la volanul mașinii se afla un bărbat, nu o femeie.

Ulterior – potrivit surselor judiciare -, Mihai Rus ar fi trecut la presiuni și ar fi insistat pe lângă ofițerii de la Direcția Rutieră Cluj pentru a nu fi trecut în actele oficiale, iar în locul său să fie trecută soția sa.

„Cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție”

Potrivit DNA, procurorii anticorupție au efectuat cercetări la IPJ Cluj, fiind declanșate nu mai puțin de 12 percheziții domiciliare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2024, de către angajați ai Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

În cursul zilei de 17 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 (două) locații situate pe raza municipiului Cluj-Napoca, ambele fiind sediile unor instituții publice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au transmis reprezentanții DNA. (mai multe detalii AICI)

Potrivit comunicatului DNA, s-a dispus dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore a suspecţilor:

  • Mihai Rus, chestor de poliţie şi şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) şi fals în declaraţii;
  • Aurelian Mircea Rotar, comisar şef de poliţie şi şef al Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, pentru  complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte), complicitate la fals în declaraţii şi omisiunea sesizării;
  • Ioan-Raul Paşca, agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj – Serviciul Rutier, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
  • Cătălin-Claudiu Mureşan, agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj – Serviciul Rutier, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Trebuie menționant că în această cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.


Citește și:

Scandal la Primăria Orbeasca, în Teleorman. Social-democratul Budică acuză candidatul PNL că a „cumpărat” voturile: „A câștigat prin FRAUDĂ”

PNL S1: „George Tuță este noul PRIMAR al Sectorului 1! Clotilde Armand să oprească orice încercare de a pune mâna pe sacii cu voturi”

EXCLUSIV | Cum a scăpat Clotilde Armand, după patru ani, chiar înaintea noilor alegeri, de dosarul ”fraudă la alegerile locale din Sectorul 1”

Când ajunge Nicușor Dan în fața instanței pentru AMENDA de 35 milioane de euro în ”CAZUL IOR”, pentru care a făcut presiuni. ”Asta o să aibă urmări!”

Un avocat dezvăluie METODA prin care Nicușor Dan TERGIVERSEAZĂ soluționarea litigiilor: „Am cerut să fie amendat pentru abuz de drept procesual”

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și