Prima pagină » Actualitate » Cum a reacționat clientul unui restaurant din Cluj, după ce a aflat că are de plătit 140 de lei pentru un simplu burger

Cum a reacționat clientul unui restaurant din Cluj, după ce a aflat că are de plătit 140 de lei pentru un simplu burger

Cum a reacționat clientul unui restaurant din Cluj, după ce a aflat că are de plătit 140 de lei pentru un simplu burger

Clujul este și în 2023 cel mai scump oraș din România, de la costul chiriilor, până la o masă în oraș. Prețurile au ajuns să rivalizeze cu cele de la Mamaia, din plin sezon estival. Așa se face că oamenii trebuie să scoată din buzunar chiar și 140 de lei pentru un banal burger cu cartofi prăjiți.

Burgerii au devenit unul dintre preparatele preferate de români alături de pizza și șaorma, anul trecut fiind unul dintre cele mai comandate meniuri atât prin aplicaţiile de livrare și nu numai.

Un turist a povestit pentru stiridecluj.ro că a mers la un restaurant situat pe strada Brâncuși unde a comendat un burger și o porție de cartofi prăjiți. Și doar pentru burger a plătit numai puțin de 140 de lei.

Pentru a justifica prețul exorbitant, localul se laudă că folosește carne de vită Black Angus, dar 140 de lei pentru un banal burger este deja prea mult, spune clientul.

”Noroc că lângă burgerul ”aurit” se oferă cartofi dulci și două zile nu mai mănânci nimic, ca măcar să renteze prețul”, a mărturisit acest turist, care a trecut pe la localul respectiv, fără să știe prețurile înainte.

Pentru cei mai săraci sunt și burgeri la 80 de lei, dar sunt cu cartofi tip ”petals”, adică sunt mult mai fini pentru a încăpea în preț.

Pe site-ul localului apar și prețurile pentru o friptură de vită, care poate șoca pe cineva care trăiește de la un salariu la altul, chiar și unul bun. 500 de grame de friptură de vită New York Strip costă 170 de lei, dar un T-bone e 230 de lei, iar un Ribeye cu os e 260 de lei (400 de grame). Analizând prețurile la carmangeriile din oraș, un antricot de vita maturat 30 de zile, cu os (Ribeye Steak with bone) costă 96 de lei un kilogram, deci profitul este mai mult de 100%. Depinde dacă vi se pare că localul oferă o ambianță specială, pentru a merita diferența.

Recent un alt turist care a fost la Cluj a rămas uimit de burgerul care costă 55 de lei, adică dublu față de un meniu complet la o cantină.

În același timp, la Mamaia, turistul șocat de prețurile de la Cluj spune că același burger costă 27 de lei. ”Cică Mamaia e scumpă! La Cluj costă 55 de lei un buger și la Mamaia 7 de lei!”, a exclamat turistul, șocat.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției ... vezi toate articolele

Citește și