Prima pagină » Actualitate » Cum a reacționat un turist străin după ce a mâncat mici în restaurantul Cocoșatu din București: „Mititeii sunt…”

Cum a reacționat un turist străin după ce a mâncat mici în restaurantul Cocoșatu din București: „Mititeii sunt…”

Cum a reacționat un turist străin după ce a mâncat mici în restaurantul Cocoșatu din București:

Micii au devenit, de-a lungul timpului, un preparat faimos în România, astfel că orice turist străin își dorește să îl încerce atunci când vine (cel puțin pentru prima dată) la noi în țară. 

Ba mai mult decât atât, dacă turiștii ajung să deguste preparatul românesc dintr-un loc cu renume, unde micii sunt absolut delicioși, vor reveni de fiecare dată pentru a-și comanda încă o porție.

Unul dintre locurile deja emblematice în ceea ce privește micii este restaurantul La Cocoșatu’ din București, unde oamenii se duc să mănânce ”cei mai buni mici”, după cum afirmă sutele de recenzii. Este condus de Sandu Cocoșatu’, o adevărată legendă, cunoscut drept un maestru al micilor. Are 73 de ani și fiecare zi îl prinde în continuare lângă grătar.

Ce spun turiștii despre micii de la La Cocoșatu’

Turiștii străini care au vizitat România și au ajuns să deguste celebrii mici, au avut numai cuvinte de laudă despre preparatul din carne tocată. Pe Trip Advisor sunt peste 150 de recenzii referitoare la local.

”Se zvonește că sunt cei mai buni mici din București. Confirm. Și este și foarte accesibil”,Un grătar tradițional românesc excepțional de bun. Cele mai bune feluri de mâncare sunt micii și ciorba de burtă”, ”Am mâncat aici trei săptămâni la rând și totul este foarte bun. Totul e proaspăt și făcut în casă. Iar micii sunt extraordinari”, ”Am comandat mici, pulpă de pui dezosată și cartofi. Totul a fost super delicios. Chelnerul nostru a fost amabil. Toate mesele erau pline”, sunt doar câteva dintre recenzii.

”Acest loc este cunoscut pentru micii lor (rulouri cu carne tocată la grătar) pe care îi fac de ani de zile. Pe lângă mici servesc si alte mâncăruri la grătar și supe romanești, supele pe care le-am încercat și micii au fost foarte bune. Recomand”.

„Am mâncat mici în Los Angeles și în Israel, dar nu se compară cu cei de la Cocoșatu. Sunt uimitori. Porțiile sunt foarte mari, iar prețul ridicol de mic”, a mai spus un alt turist mulțumit.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și