Cum a refuzat Nicușor Dan să semneze un aviz pentru o secție nouă la Spitalul Municipal. Avocatul Radu Dinulescu: „Vorbim de o construcție de 100 de milioane de euro” | VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 28 11. 2022, 22:00

This browser does not support the video element.

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei (PMB), a explicat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, cum a refuzat primarul general Nicușor Dan să semneze un aviz pentru o nouă construcție pentru Spitalul Municipal din București.

„A făcut Nicușor Dan ceva pentru Spitalul Municipal, pentru noua secție a Spitalului Municipal? Vorbim de o construcție de o sută și ceva de milioane de euro, pentru care Spitalul Municipal avea banii.

Directorul spitalului, și toți profesorii, care pentru noi înseamnă aer, pentru noi toți, acolo vin din toată țara (pacienți – n.r.), au solicitat timp de opt luni, săptămânal, să semneze un certificat de urbanism care reprezenta punctul de plecare penru realizarea proiectului. A spus că nu, pentru că acolo este un spațiu verde. Evident că acolo era un spațiu verde desenat greșit”, a declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei (PMB), a mai explicat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, care sunt efectele suspendării și anulării PUZ-urilor de sectoare. Potrivit lui Radu Dinulescu, consecințele anulării acestor acte administrative sunt catastrofale.

„Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, vrea să construiască un coteț unui câine, nu poate să o facă”

„Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, astăzi – nu cel care a depus cererea în baza PUZ-ului coordonator -, dacă azi vrea să-și închidă un balcon, sau dacă vrea să construiască un coteț unui câine, în mod cert nu poate să o facă, îi trebuie Plan Urbanistic Zonal, adică să stea un an, un an și jumătate în proceduri, să cheltuie câteva zezi de mii de euro, ca să-și facă  reglementare pe zona respectivă, care acum nu există.

Dar care sunt consecințele directe?

Consecințele directe sunt: afectarea spațiului urbanistic construit, afectarea nivelului investițional, public și privat, afectarea numărului locurilor de muncă. Numai anul trecut au lipsit 100 de mii de locuri de muncă, legate direct sau indirect de zona de construcții”, a mai declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.