Cum a reușit un bărbat din Brașov să învingă în instanță Primăria Constanța. S-a trezit cu două străzi pe terenul său din MAMAIA
This browser does not support the video element.
Un bărbat din Brașov, om de afaceri a reușit să învingă în instanță Primăria Constanța. Omul, proprietar pe o bucată de pământ în nordul stațiunii Mamamia, s-a trezit cu două străzi trasate de administrația locală pe parcela sa. A cerut ca acestea să fie eliminate, dar pentru că nu a fost băgat în seamă, a intentat proces. După mai mulți ani, instanța i-a dat dreptate, iar municipalitatea trebuie să desființeze cele două drumuri.
Terenul discordiei are o suprafață de 519 metri pătrați, o picătură într-un ocean, dacă am compara cu întreaga suprafață a stațiunii Mamaia. Parcela care se află exact lângă plajă a fost cumpărată în 2003 și este extrem de bine poziționată, în aproprierea cluburilor de lux din Nordul Litoralului.
În 2008, proprietarul a depus la primărie documentația necesară pentru construirea unei case de vacanță. Administrația locală i-a eliberat un certificat de urbanism, în care se menționa faptul că nu poate ridica imobilul pentru că acesta nu se încadra în prevederile planului urbanistic de detaliu din Mamaia. Șase ani mai târziu, omul de afaceri susținea că Primăria Constanța și-a intabulat pe terenul său un drum. În acest fel s-a operat o expropriere forțată, fără ca el să primească vreo despăgubire.
„Știu că a existat o cerere de eliberare a unui certificat de urbanism, omul voia să-și valorifice terenul, toată procedura a fost ținută pe loc, Primăria a respins sau a dat un certificat de urbanism negativ, spunându-i proprietarului că nu poate construi nimic pe el, pentru că acolo sunt prevăzute străzi.”.
Apoi, brașoveanul a renunțat să-și construiască o casă de vacanță în stațiunea Mamaia. A cerut certificat de urbanism primăriei, ca să-și facă o parcare cu plată, iar primăria i-a transmis că nu se poate, pentru că aici se intersectează două străzi.
Parte din terenul pe care era proprietar devenise Aleea Alamia. Timp de trei ani, omul de afaceri brașovean a încercat să anuleze certificatul de urbanism emis de Primăria Constanța. În decembrie 2019, a deschis un proces împotriva municipalității și a cerut plata unor despăgubiri, din cauza străzii amenajate. Instanța i-a dat dreptate, iar procesul a fost câștigat definitiv.
CITEȘTE ȘI:
Un bărbat din Agigea, MORT în inundațiile din Spania. A lăsat în urmă doi copii orfani