Cum arată centrala provizorie montată în Titan de Primăria Capitalei. Nicușor Dan: „Va funcționa până la Crăciun”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, joi, că s-a început montarea centralei provizorii în zona Titan, care va permite fiurnizarea căldurii și apei calde nord-estul Capitalei.
„Locuitorii din nord-estul Capitalei vor beneficia iarna aceasta de o sursă suplimentară de energie termică: a început montarea centralei provizorii în zona unde funcționa cândva CET Titan.
Noua centrală va permite furnizarea căldurii și apei calde la parametri normali și va reduce considerabil avariile la rețeaua de termoficare în zonă”, a anunțat, joi, edilul Capitalei, Nicușor Dan.
Potrivit lui Nicușor Dan, în prezent se lucrează la montarea suportului și a celor cinci module care compun centrala.
„Se fac verificările necesare la instalația de gaze și se reabilitează un puț prin care se alimentează mare parte din apa pentru această centrală. Am primit asigurări de la Termoenergetica că centrala ar putea fi funcțională înainte de Crăciun”, a mai anunțat Nicușor Dan.
„S-au schimbat, în total, aproximativ 13 km de conducte de rețea primară”
Potrivit edilului, în ceea ce privește lucrările la sistemul de termoficare, în prezent sunt deschise patru șantiere mari unde „s-au schimbat, în total, aproximativ 13 km de conducte de rețea primară (Ferentari, Berceni, Pantelimon și Mihalache-Amzei). În plus, compania Termoenergetica a reabilitat anul acesta 8 km de conducte.
Lucrările vor continua și pe timpul iernii, când se vor putea schimba conductele de dimensiuni mai mici care permit astfel de intervenții”
„Până la sfarșitul anului vom ajunge la zero cu datoria curentă de 220 de milioane de lei, iar pentru datoriile acumulate în trecut, estimate undeva la 600 de milioane de lei, am solicitat sprijinul Guvernului, mai ales că toate localitățile au beneficiat de sprijin din partea statului.
În București sunt 550.000 de apartamente, iar toate celelalte localități împreună totalizează 550.000 de apartamente. Bucureștiul a primit de la stat 15 milioane, în timp ce toate celelalte primării au primit împreună 800 de milioane. Consider că este legitim ca structurile naționale să ajute în mod proporțional localitățile care au sistem termic. De asemenea, îi asigur pe bucureșteni că nu se pune problema să modificăm tarifele pentru agentul termic, mai ales că există o noua ordonanță de urgență care plafonează prețurile la energie”, a mai precizat edilul Bucureștiului.