Cum au intervenit POMPIERII la incendiul de la Ferma Dacilor. În câte minute au ajuns primele echipaje la locul dezastrului
Compartimentul Informare și Relații Publice al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova a furnizat informații detaliate despre intervenția desfășurată pe 26 decembrie la incendiul de la Ferma Dacilor, unde opt oameni au murit arși de vii.
Pompierii spun că apelul la 112 a fost primit în dispeceratul ISU Prahova la ora 05:46.
După primirea alertei, primele echipaje de pompieri au ajuns la locul intervenției la ora 5:59, adică la 13 minute după apel.
Echipajele implicate au inclus două autospeciale de stingere, o autocisternă și un echipaj SMURD, adaugă ISU Prahova.
Totodată, se mai arată într-un comunicat de presă, în vederea gestionării eficiente a evenimentului, forțele de intervenție au fost progresiv suplimentare, ajungând la un total de 10 autospeciale de stingere, o autospecială transport personal și victime multiple, patru ambulanțe SMURD, patru autospeciale de primă intervenție și comandă și trei ambulanțe SAJ.
Începând cu ora 6:29 a fost activat Planul Roșu de intervenție, iar pompierii s-au luptat ore în șir pentru a stinge incendiul.
Opt persoane, între care trei copii, au pierit în incendiul care a distrus complexul turistic Ferma Dacilor din Prahova.
Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu, iar clădirile, construite în 2013, erau din lemn, ceea ce ar fi contribuit la violența focului.
Înțelegerea secretă pe care patronul de la Ferma Dacilor a avut-o cu procurorii care îl anchetează. Cornel Dinicu știa exact ce-l așteaptă
Patronul complexului Ferma Dacilor ar fi făcut o înțelegere cu procurorii care îl cercetează după incendiul soldat cu moartea a opt oameni. Ca urmare, anchetatorii ar fi fost de acord să amâne reținerea acestuia și implicit solicitarea arestării sale preventive.
După ce opt oameni au pierit în incendiul cumplit care a mistuit Ferma Dacilor, în a doua zi de Crăciun, procurorii prahoveni au declanșat o amplă anchetă, care a relevat faptul că patronul complexului nu avea autorizație de la Pompieri. În acest sens, Cornel Dinicu ar fi încălcat mai multe reguli de bază cu privire la securitatea la incendiu, mai ales că întreaga construcție era realizată din lemn.