Prima pagină » Actualitate » Cum depozitezi corect puiul, ouăle și orezul gătit în FRIGIDER. Cât timp poți să le ții la rece, de fapt

Cum depozitezi corect puiul, ouăle și orezul gătit în FRIGIDER. Cât timp poți să le ții la rece, de fapt

Cum depozitezi corect puiul, ouăle și orezul gătit în FRIGIDER. Cât timp poți să le ții la rece, de fapt
foto ilustrativa: sursa foto: Envato

Cum se depozitează corect carnea de pui, orezul și ouăle gătite la frigider, de fapt. Din dorința de a nu risipi mâncarea, mulți comit această greșeală.

Tu știi cumm se păstrează carnea de pui, orezul și ouăle gătite în frigider? Ei bine, mulți încearcă să salveze mâncarea, însp fără atenție la aceste detalii, riscul de îmbolnăvire crește.

Uneori, gătim mai mult decât este nevoie, iar din dorința de a evita risipa alimentară, păstrăm resturile în frigider, cu gândul că le vom mânca mai târziu. Însă problema este că nu orice aliment poate fi pus la rece la întâmplare.

Unele sunt mai sensibile și au nevoie de condiții speciale pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare. Ca dovadă, una dintre cele mai frecvente întrebări de pe internet este: „Cât timp poate fi păstrat puiul gătit în frigider?

Salah Sun, specialist în biotehnologie alimentară la Beko, a explicat faptul că puiul trebuie depozitat cu atenție sporită. „Când este păstrat corespunzător în frigider, sub 5 grade Celsius, puiul gătit va rămâne proaspăt până la trei zile”.

Pentru o mai mare siguranță, experta recomandă folosirea unor etichete cu data la care a fost gătit și păstrat puiul. Ea susține și că pentru a păstra puiul cât mai proaspăt, este bine să fie pus în frigider, în recipente de sticlă etanșe, în două ore de când a fost preparat:

„Recipientele din sticlă sunt o alegere excelentă pentru depozitarea alimentelor, deoarece nu rețin mirosuri și nu se pătează. Datorită stabilității lor termice, protejează mâncarea de fluctuațiile de temperatură atunci când deschizi frigiderul, oferind un plus de siguranță alimentară”, a spus Salah Sun, conform mirror.co.uk.

Cum păstrezi orezul și oul în frigider

Ca să păstrezi orezul fiert și ouăle în suguranță, trebuie să respecți câteva reguli importante. Orezul gătit ar trebui răcit rapid și pus la frigider cât mai repede. Ideal ar fi să fie consumat în decurs de 24 de ore, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.

În plus, ouăle se păstrează cel mai bine în ambalajul original și trebuie consumate înainte de data limită, pentru a rămâne proaspete și sigure pentru consum.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Cât ar trebui să mâncăm, de fapt, de Crăciun. Un medic trage semnalul de alarmă
Digi24
Rapoarte ale serviciilor secrete americane dezvăluie că Putin vrea să cucerească părți din Europa, inclusiv țări care sunt membre NATO
Cancan.ro
Zodia care termină anul 2025 în genunchi. Mihai Voropchievici: Din păcate, este prea târziu
Prosport.ro
Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Adevarul
Secretul bine păzit al statuii lui Ioan de Hunedoara: scrisori ascunse în bocancul de bronz
Mediafax
Ce va indica noua etichetă de pe electrocasnice. Cumpărătorii vor fi primii anunțați
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
”Măgărie”. Supărare mare după ce Alessia Pop a câștigat Vocea României
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată