Cum faci JUMĂRI de porc crocante la tine acasă. Trucul folosit de gospodinele iscusite
Se apropie Ignatul, ziua când se taie porcul, iar jumările făcute în untură nu ies întotdeauna crocante. Astfel, pentru a prepara jumările, vei avea nevoie de slănina de pe spate sau burta animalului, scrie evz.ro.
Jumările de porc sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. Este indicat să folosiți numai slănină acoperită de șorici, nu osânză. Nu contează dacă slănina provine de la spate, burtă sau din alre părți ale porcului. După aceea, slănina se taie în bucăți cât mai uniforme, dar fără șorici.
Slănina se taie în bucăți uniforme, în caz contrar, bucățile mai mici s-ar putea rumeni mai repede și s-ar putea arde înainte ca cele mari să se topească. De precizat este că cuburile de slănină se pun într-o oală cu fundul gros și se adaugă în jur de 300 ml de apă rece, în funcție de cantitate.
Apa este necesară deoarece va începe să fiarbă înainte de a se topi grăsimea din slănină. Aburii care se vor forma vor împiedica slănina să se prindă de fundul oalei și să se ardă. Jumările se fac la foc mic și vor fi gata în aproximatov 2 ore.
Trucul pentru a ieși crocante
De asemenea, un sfat este să mestecați des cu o lingură de lemn pentru ca jumările să nu se prindă de fundul oalei. După alte 30 de minute, jumările plutesc în untura din oală, așadar nu mai trebuie amestecați așa des.
Apoi, după alte 15 minute, jumările sunt rumenite perfect. În timp ce unii le preferă mai închise la culoare, alții le vor mai deschise. Multă lume vrea jumări de porc aurii și crocante, dar pentru asta trebuie supravehgheate pentru a nu se rumeni prea mult.
Astfel că, imediat se dă la o parte oala de pe foc pentru a opri rumenirea, iar cu o spumieră mare, se scot jumările din untura fierbinte și se așează într-o sită mare, pentru ca surplusul de untură să se scurgă. Dacă le lăsăm prea mult în untura fierbinte, ele vor continua să se rumenească și există riscul să se ardă.
CITEȘTE ȘI: