Cum își „fentează” supermarket-urile clienții | Un bărbat din Năvodari a luat scăricică de porc cu 21.90 lei/kg, dar la casă a avut un șoc: cu câți lei s-a scumpit în doar câteva minute
Un bărbat din Năvodari care a mers să își facă cumpărăturile într-un magazin din localitate a avut parte de o surpriză la casa de marcat.
Deși nu este primul astfel de caz, se pare că tot mai mulți clienți identifică neconcordanțe între prețurile de la raft și cele de la casa de marcat.
Mai exact, bărbatul din Năvodari a cumpărat, printre altele, o bucată de scăricică de porc, prețul afișat pentru un kilogram fiind de 21,90 lei. Ajuns la casă, însă, acesta a plătit 31,90 lei per kilogram, potrivit presei locale.
Bărbatul spune că nu a lăsat lucrurile așa și a cerut explicații responsabililor din magazin. Aceștia au recunoscut eroarea, și-au cerut scuze și, pentru a se revanșa, i-au oferit clientului nemulțumit un voucher de cumpărături.
„Și-au cerut scuze, în sensul că au admis greșeala. Mi-au oferit un voucher. Problema este alta. Dacă nu ești atent și cumperi mai multe, rămâi cu banii dați. Aici e, de fapt, marea problemă, că tot noi, clienții trebuie să fim atenți”, a spus bărbatul pentru presa constănțeană.
Controale ANPC pe litoral
O acțiune de control pe litoral a comisarilor Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a culminat cu tensiuni la care au fost chemați să intevină mascații de la trupele speciale. Responsabilii au găsit la operatorii economici materii prime expirate, dar și încălcări ale condițiilor de angajare a minorilor, după cum a anunțat președintele instituției.
Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, anunța, în dimineața zilei de duminică, în jurul orei 4:30, că o acțiune de control începută sâmbătă, la 3:00 după-amiaza, se apropie de încheiere.
„Din punctul de vedere al rezultatului cercetărilor, acțiune este un real succes. În schimb, din punctul de vedere al siguranței consumatorilor, un adevărat dezastru. Tone de carne expirată, kilograme întregi de materii prime, mult în afara datei limită de consum, toate, un real pericol pentru sănătatea și, de ce nu, viața consumatorilor. În plus, față de toate cele de mai sus, am întâlnit sclavia, în secolul 20. Adevărate lagăre, destinate unor copii, în jurul vârstei de 16 ani”, a scris Horia Constantinescu, pe Facebook.