Prima pagină » Actualitate » Cum îți pot anula VOTUL, dacă nu ești atent unde pui ștampila/14 PREZIDENȚIABILI români așteaptă ca alegătorii lor să-i trimită la COTROCENI

Cum îți pot anula VOTUL, dacă nu ești atent unde pui ștampila/14 PREZIDENȚIABILI români așteaptă ca alegătorii lor să-i trimită la COTROCENI

Cum îți pot anula VOTUL, dacă nu ești atent unde pui ștampila/14 PREZIDENȚIABILI români așteaptă ca alegătorii lor să-i trimită la COTROCENI

Peste câteva săptămâni, românii din țară și din diaspora își vor vota președintele și parlamentarii care să-i reprezinte în următorii patru ani. Biroul Electoral Central a dat publicității situațiile în care un buletin de vot poate să fie anulat de către comisia de numărare.

Situațiile în care un buletin de vot poate să fie anulat sunt diverse, informează reprezentanții BEC. Alegătorul trebuie să fie atent la mai multe aspecte, cum ar fi acestea:

Un buletin de vot poate fi anulat dacă pe buletinul de vot nu a fost aplicată ştampila de control a secţiei de votare, pe buletinul de vot a fost aplicată o ştampilă cu menţiunea „VOTAT” care are alt model decât cel aprobat sau, din contră, pe buletinul de vot nu a fost aplicată ştampila cu menţiunea „VOTAT”.

Un buletin de vot poate fi anulat dacă ştampila cu menţiunea „VOTAT” a fost aplicată pe două sau mai multe patrulatere, dacă ştampila cu menţiunea „VOTAT” atinge două sau mai multe patrulatere ori dacă ştampila cu menţiunea „VOTAT” a fost aplicată în exteriorul patrulaterelor şi nu atinge niciun patrulater.

Pentru alegerile din 24 noiembrie(primul tur al prezidențialelor), 1(parlamentare) și 8(al doilea tur al prezidentialelor) decembrie 2024, sunt așteptați la urne circa 19 milioane de români cu drept de vot.

În cursa pentru prezidențiale s-au înscris 14 candidați: 1. Elena Lasconi – Unirea Salvați România 2. George Simion – Alianța pentru Unirea Românilor 3. Marcel Ciolacu – Partidul Social Democrat 4. Nicolae Ciucă – Partidul Național Liberal 5. Hunor Kelemen – Uniunea Democrată Maghiară din România 6. Mircea Geoană – candidat independent 7. Ana Birchall – candidat independent 8. Alexandra Beatrice Bertalan-Păcuraru – Alternativa pentru Demnitate Națională 9. Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie 10. Ludovic Orban – Forța Dreptei 11. Călin Georgescu – candidat independent 12. Cristian Diaconescu – candidat independent 13. Cristian-Vasile Terheș – Partidul Național Conservator Român 14. Silviu Predoiu – Partidul Liga Acțiunii Naționale.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cine se teme de voturile DIASPOREI/USR a atacat în instanță decizia BEC referitoare la restrângerea dreptului la VOT

Toni Greblă, președintele AEP, a anunțat când va fi aprobat buletinul de vot pentru REFERENDUMUL lui Nicușor Dan

A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România. vezi toate articolele

Citește și