Cum păstrezi proaspăt un AVOCADO. Acest truc menține fructul perfect pentru mai multe săptămâni
Avocado este un fruct pe car tot mai mulți români îl consumă, în special la micul dejun. Totuși, puțini știu cum să-l păstreze proaspăt pentru câteva săptămâni.
În general, fructul de avocado se strică după câteva zile, dar acest truc te ajută să-l păstrezi proaspăt vreme îndelungată.
Cum păstrezi proaspăt un avocado
Cum păstrezi proaspăt un avocado. Metoda este simplă și îți garantează că acest fruct va putea fi consumat chiar și după patru săptămâni.
Avocado se numără printre fructele cele mai recomandate de către specialiștii în nutriție, fiind extrem de căutat de tot mai mulți români, care îl adaugă în dieta zilnică. Motivul? Avocado are numeroase beneficii pentru sănătate.
Dar, dacă vrei să ții un avocado pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să știi care sunt condițiile în care poate fi păstrat. Cu ajutorul unui truc, poți menține proaspăt un avocat chiar și patru săptămâni.
Unii recomandă ca fructul de avocado să fie ținut în apă, dar acest lucru ar putea duce la sporirea numărului de bacterii, unele dintre ele dăunătoare pentru sănătatea omului. Și chef Amy Lynn Cross, fondatoare a The Cross Legacy, spune că, dacă este ținut în apă, un avocado se strică mai repede.
„Aceste sfaturi arată oamenilor cum să păstreze avocado întregi și tăiate în apă pentru a le menține proaspete mai mult timp. A fost foarte răspândit pe rețelele sociale. În realitate, ar putea să te îmbolnăvească”, a explicat Amy Lynn Cross, potrivit express.co.uk.
În primul rând, un avocado trebuie spălat foarte bine, pentru a elimina toate bacteriile. După ce se usucă, fructul se pune într-un recipient închis perfect.
Cross spală fructele de avocado cu, atenție, un „elixir destul de simplu și accesibil”. Este vorba despre oțetul alb distilat de 5%. Oțetul va elimina toate bacteriile de pe coajă, iar durata de viață a fructului de avocado va fi mai mare.
Fructul de avocado se scufundă timp de două minute într-un amestec de apă rece și oțet, apoi se clătesc bine. Iar înainte de a-l așeza în recipientul etanș, avocado trebuie lăsat să se usuce complet. Atenție, umiditatea dezvoltă bacterii și mucegai!
CITEȘTE ȘI: