Adeverințele electronice de vaccinare sunt deja disponibile în România, pe baza datelor din cartea de identitate, iar de săptămâna viitoare vor putea fi descărcate și pentru cei care folosesc date din pașaport. Acestea pot fi descărcate de pe site-ul adulti.renv.ro.
Orice persoană vaccinată cu două doze poate să intre pe site-ul adulti.renv.ro, citește termenii de utilizare și îi acceptă, în cazul în care îi acceptă îi apar două ferestre, una în care trebuie să introducă CNP-ul și a doua în care introduce numărul de telefon. Primește un cod pe SMS, pe numărul de telefon, introduce codul respectiv și obține adeverința de vaccinare pentru CNP-ul pe care l-a introdus”, a declarat, marți, Florentina Furtunescu din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).
Reprezentanta INSP a precizat că adeverințele sunt deja disponibile pe site.
Cred că este deja disponibil serviciul acesta, deocamdată este disponibil pe CNP și pe datele din buletin, de săptămâna viitoare va putea fi dfisponibil și pe datele din pașaport”, a mai spus aceasta, citată de Mediafax.
Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a anunțat, marți, cum poate intra o persoană care a primit ambele doze în posesia adeverinței de imunizare.
Potrivit medicului de la Spitalul Militar, fiecare român care a primit ambele doze are posibilitatea să-și descarce adeverința de imunizare în format electronic, direct din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.
Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a anunțat, marți, că alte 74 de noi centre de imunizare anti-Covid vor fi deschise, din 15 martie, pe teritoriul țării.
Valeriu Gheorghiță a anunțat că persoanele care doresc să se vaccineze în noile centre se pot programa începând cu data de 10 martie. În cele 74 de noi cabinete se pot imuniza peste 4.400 de persoane, potrivit medicului de la Spitalul Militar.
74 de noi centre de vaccinare, la nivel național, cu posibilitate de programare de mâine, 10 martie, și demararea activităților de vaccinare propriu-zisă din 15 martie. Aceste 74 de noi cabinete vor fi destinate, de asemenea, persoanelor vulnerabile, persoanele peste 65 de ani, persoanelor cunoscute cu boli cronice, persoanelor cu dizabilități. Zilnic, în aceste cabinete, se pot vaccina aproximativ 4.440 de persoane. Practic, în total, pe perioada de 28 de zile, pentru prima doză putem asigura 120 de mii de persoane noi care se vor putea vaccina”, a spus Valeriu Gheorghiță.