Prima pagină » Actualitate » Cum pot fi evitate tragediile de pe șosele. ONG: „Care e prioritatea CNAIR?”

Cum pot fi evitate tragediile de pe șosele. ONG: „Care e prioritatea CNAIR?”

Cum pot fi evitate tragediile de pe șosele. ONG: „Care e prioritatea CNAIR?”

Asociația Pro Infrastructură susține că există o soluție simplă și ieftină de a separa sensurile și a evita separatoarele de sens, anume aplicarea sistemului 2+1 alternativ. „De ce nu este generalizată soluția? Un posibil răspuns: scade viteza bizonilor (și a celor cu girofar)”, afirmă cei de la Pro Infrastructură.

„Opt din cele 24 de victime ale accidentelor rutiere din acest weekend şi-au pierdut viaţa în ciocnirea frontală de pe DN2, în judeţul Bacău, la Răcăciuni.”

Asociația a spus că a atras atenția de nenumărate ori că pentru DN2 și pe alte drumuri de 13 metri lățime există soluția 2+1 alternativ, pentru a evita carnagiile.

Măsura, implementată între Sinești și Movilița

Măsura a fost implementată parțial pe cei 10 km dintre Sinești și Movilița, cu rezultate deosebite: zero decese în mai bine de doi ani!

„Solicităm CNAIR să spună cu nume şi prenume cine a pus presiune pentru oprirea generalizării sistemului #2plus1alternativ pe DN2 şi DN28. Cerem doamnei director Mariana Ioniţă să ne spună care este prioritatea CNAIR: viteza celor puternici sau siguranţa celor mulţi? Intrarea voluntară sau involuntară pe contrasens este o cauză principală a accidentelor grave din afara localităţilor. Cerem imperativ, pentru a suta oară, aplicarea sistemului 2+1 alternativ cu separarea sensurilor folosind parapet uşor (cablu elastic) pe toate drumurile de 13m lăţime”, a transmis, miercuri, Asociaţia Pro Infrastructură.” a scris asociaţia pe Facebook.

Asociația Pro Infrastructură cere analizarea serioasă a rețelei de drumuri naționale pentru a putea fi identificate zonele unde se pot separa sensurile fără costuri majore, cu segmente fără depășire pentru a intra pe contrasens.

„Dacă vrem ca România să nu mai fie ultima din Europa la siguranţă rutieră, trebuie să ajustăm infrastructura EXISTENTĂ. Autostrăzile nu vor putea înlocui toate drumurile naţionale. Nu în ultimul rând avem un mesaj pentru pasagerii microbuzelor. Poate că aţi observat că aproape fiecare accident de microbuz devine un carnagiu. Folosiţi centura de siguranţă şi cereţi şi celorlalţi călători să-şi pună centura!”, adaugă sursa citată.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și