Cum poți să faci cartofi prăjiți FĂRĂ pic de ulei. Sunt extrem de gustoși și fără calorii!
Cartofii prăjiți sunt un deliciu pe care toată lumea în adoră, de la cei mici până la cei mari. Însă, din păcate, felul de mâncare delicios este extrem de nociv și are foarte multe calorii!
Dar, dacă iubești cartofii pai, trebuie să știi că te poți bucura de gustul lor și fără a-i prăji într-o baie de ulei! Există mai multe variante pentru a găti mâncarea ta preferată, mai ales dacă nu vrei să renunți la micile plăceri.
Așadar, dacă vrei să gatești cartofi pai fără ulei, poți alege să folosești un air fryer, un aparat special care îi va prepara rapid sau poți încerca să îi bagi la cuptor, condimentați așa cum îți place ție.
Iată rețeta celor mai buni cartofi pai la cuptor, gătiți fără niciun strop de ulei!
Ingrediente:
- 7-8 cartofi mai mari, tăiați mai mare, tip wedges;
- sare, piper, boia de ardei iute sau chilli;
- usturoi tocat amestecat cu puțină apă, sare și câteva picături de lămâie;
- brânză sărată tare sau cașcaval, în funcție de preferințe.
- pătrunjel sau mărar tocat mărunt (tot în funcție de preferințe).
Mod de preparare:
Pentru ca interiorul să fie mai moale, iar exteriorul crocant, este esențial să fierbeți timp de 10-12 minute cartofii întregi, fără coajă. Apoi îi scoateți și îi lăsați să se răcească. După ce s-au răcit, îi tăiați bucăți mai groase ( nu ca cele pentru cartofi pai în tigaie) și îi puneți pe o hârtie de copt într-o tavă. Cartofii trebuie să stea la cuptor 30-40 de minute. Când aceștia s-au rumenit, iar testul cu furculița este trecut, atunci âi puteți scoate și vă puteți bucura de o porție delicioasă de cartofi prăjiți fără pic de ulei.