Prima pagină » Actualitate » Cum poți verifica ONLINE istoricul unei mașini. Poți afla și câte puncte de penalizare ai adunat

Cum poți verifica ONLINE istoricul unei mașini. Poți afla și câte puncte de penalizare ai adunat

Cum poți verifica ONLINE istoricul unei mașini. Poți afla și câte puncte de penalizare ai adunat
Cum poți verifica online istoricul unei mașini. Poți afla și câte puncte de penalizare ai adunat

Multe dintre instituțiile statului au beneficiat de un proces de digitalizare, iar Poliția Rutieră se numără și ea printre acestea. Astfel, datorită digitalizării, există acum posibilitatea verificării online a istoricului unui autoturism.

Puteți să aflați online inclusiv câte puncte de penalizare ați strâns de-a lungul timpului.

Dacă până recent era nevoie să depuneți un formular la Poliție și apoi, după validare, să mai faceți un drum, de câțiva ani totul s-a mutat în mediul online.

Potrivit Playtech, există două posibilități prin care puteți să vedeți istoricul rutier online, prin accesarea a două portaluri online, oficiale:

  1. hub.mai.gov.ro: în acest caz, pentru obținerea datelor de logare este necesară o deplasare la poliție;
  2. ghiseul.ro: accesând portalul nu mai este nevoie de deplasare la poliție.

Dacă în cazul site-ului MAI este nevoie să mergeți la Poliție, pe ghiseul.ro este foarte simplu. Aveți nevoie să vă faceți un cont (fără să trebuiască să vă deplasați nicăieri) și apoi puteți accesa informațiile chiar și de pe telefonul mobil, notează sursa citată.

Pe hub.mai.gov.ro puteți obține și alte servicii, precum certificatul de cazier judiciar, programări pentru pașapoarte, apostile etc.

Care sunt actele necesare pentru preschimbarea permisului auto și cât este taxa, în 2024

În cazul în care ați pierdut permisul auto sau expiră în curând, e bine să știti care sunt pașii de urmat în aceste sens. Concret, ce acte sunt necesare și cât este taxa de preschimbare?

  • Cererea de schimbare a permisului;
  • Actul de identitate original;
  • Dovada plății taxei de schimbare a permisului auto;
  • Permisiunea de conducere expirată;
  • Fișa medicală care atestă aptitudinea medicală a titularului pentru conducerea vehiculelor din categoria corespunzătoare.

Noul permis va avea o valabilitate de 10 ani, începând de la data eliberării. În cazul persoanelor care au pierdut carnetul de conducere sau acesta s-a deteriorat, fișa medicală nu mai este necesară, fiind eliberat un duplicat al permisului cu aceeași valabilitate ca a celui pierdut sau deteriorat. Aceeași procedură este valabilă și în cazul schimbării numelui. Citește mai mult…

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele