Cum pregătești un îngrășământ organic pentru roșii. Ingredientele costă câțiva lei și te-ar putea ajuta să ai o recoltă bogată

Publicat: 30 09. 2024, 11:39
Actualizat: 30 09. 2024, 11:41
Ce îngrășământ natural să folosești pentru creșterea roșiilor din curte / sursă foto: Envato

Există mai multe tipuri de îngrășăminte care pot fi utilizate pentru creșterea legumelor și a fructelor. De pildă, în cazul roșiilor, mai ales dacă doriți să le plantați în propria curte, acasă, ați putea utiliza două ingrediente naturale care să ajute răsadurile să se dezvolte sănătos. Prepararea acestui îngrășământ este rapidă, dar și ieftină, arată EVZ. Iată mai jos, în articol, detaliile.

Pentru a crește roșii sănătoase, iar recolta să fie bogată, ai putea apela la câteva trucuri naturale. De data aceasta, în atenție se află un îngrășământ organic, însă preparat direct acasă. Costă câțiva lei și ar putea să ajute răsadurile să se dezvolte sănătos.

Cum pregătești un îngrășământ organic pentru roșii

Acest îngrășământ organic pentru roșii conține două ingrediente: drojdia proaspătă și apa. Pentru a pregăti acest îngrășământ acasă, vei avea nevoie de o drojdie proaspătă care să fie dizolvată în 10 litri de apă. Fiecare plantă va fi udată cu câte 500 de mililitri de apă cu drojdie proaspătă, pentru o dezvoltare armonioasă.

Desigur, pentru o recoltă bogată, fiecare gospodar trebuie să urmeze câțiva pași. De exemplu, dacă au răsaduri de roșii într-un solar sau direct în pământ, ar fi ideal să existe o distanță de 30 – 40 de centimetri între plante. Și distanța dintre rânduri ar trebui respectată, între 40 – 70 de centimetri. Roșiile se plantează la începutul lunii mai.

Vezi și Cum sunt plantate roșiile adânc în pământ pentru a obține o RECOLTĂ bună

Drojdia poate fi utilizată drept îngrășământ natural pentru roșii / sursă foto: Envato

Vezi și Cum să îngrijești mușcatele pentru ca acestea să aibă flori tot timpul

Vezi și Un ingredient BANAL din bucătărie poate salva și dezvolta florile ofilite. Care este produsul ce nu trebuie aruncat, chiar dacă nu îl mai folosești

Roșiile sunt recomandate de nutriționiști să fie consumate atât în stare crudă, cât și gătită. Acestea pot oferi organismului uman un aport de vitamine și antioxidanți (licopen, în special). De altfel, roșiile sunt bogate în Vitamina C, acid folic, Vitamina K și potasiu. Evident, precum în cazul oricărui aliment, nu trebuie să fie consumate în cantități foarte mari. În caz contrar, ar putea să provoace arsuri la stomac sau reflux gastroesofagian, din cauza acidului citric și malic.

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)