Prima pagină » Actualitate » Cum prepari drob de PUI pentru masa de Paște. Rețeta simplă și aromată

Cum prepari drob de PUI pentru masa de Paște. Rețeta simplă și aromată

Cum prepari drob de PUI pentru masa de Paște. Rețeta simplă și aromată

Drobul de pui este o rețetă simplă, gustoasă și numai bună pentru masa de Paște. Este un preparat care se remarcă printr-un gust echilibrat, având o textură fragedă.

Pentru o variantă mai ușoară a tradiționalului drob de miel, puteți încerca drobul de pui. Rețeta este simplă și va fi de un real succes. Este o variantă mai light a clasicului drob de miel, iar cu ingredientele corecte obții aceeași textură și aroma ca la drobul clasic. În plus, drobul de pui are și mai puține calorii decât cel de miel, fiind plin de protein, datorită cărnii slabe de pui și a ouălor.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 5 ouă
  • 1–2 legături ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1–2 legături pătrunjel
  • 1–2 legături mărar
  • 12 măsline verzi
  • 30 g unt
  • sare
  • piper alb
  • 1 lingură de pesmet fin

Mod de preparare

Mai întâi, se pune la fiert pieptul de pui cu o linguriță de sare. Se așteaptă să se facă spumă la suprafață, care se scoate. Atunci când puiul s-a fiert, se scoate și se lasă deoparte pentru a se răci. După ce s-a răcit, se toacă mărunt și se adaugă verdeața și cele cinci ouă.

Se adaugă apoi condimentele preferate: sare, piper, boia dulce, usturoi granulat etc.

Se ia o formă de chec, se unge cu unt și se adaugă jumătate de compoziție. Se adaugă măsline verzi pe lung și apoi se adaugă și restul compoziției. Se tasează bine cu o lingură și se presară pe deasupra un pesmet fin. Se mai poate adăuga parmezan, pentru gust.

Se lasă apoi totul la cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 30 de minute. Drobul este gata atunci când suprafața i s-a rumenit. Se lasă la răcit în tavă, apoi se scoate și se feliază. Se poate adăuga morcov ras, boabe de porumb, măsline negre, ardei gras roșu și ceapă roșie tocată, pe lângă pui.

Pentru o variantă și mai gustoasă, se căleșc ceapa și usturoiul verde într-o lingură de unt și se presară deasupra drobului brânză cheddar.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Fii atent la postura în care dormi: ce sunt ridurile de somn și cum să previi acest semn de îmbătrânire prematură
Digi24
Șeful diplomației maghiare lansează avertismente similare cu cele ale Kremlinului: liderii UE împing Europa spre un război cu Rusia
Cancan.ro
Celebrul fotbalist la Steaua a ajuns boschetar: ”N-are casă, doarme pe străzi”
Prosport.ro
FOTO. Gafă vestimentară fără precedent! Ce a pățit vedeta a pus-o într-o ipostază mai mult decât jenantă
Adevarul
Țările din Vest unde românii ezită să se întoarcă: „Cei mai mulți sunt nostalgici. Vorbesc numai despre pământul matern”
Mediafax
Remediul natural care ajută la scurtarea duratei răcelilor și gripei, potrivit experților de la Harvard
Click
Irinel Columbeanu s-a botezat, înainte de Sărbători. Fostul milionar și-a schimbat religia la 68 de ani: „E cea mai importantă decizie din viața lui”
Digi24
Rodica Stănoiu a fost deshumată. Trupul fostei ministru al Justiției urmează să fie dus la INML la cerea procurorilor
Cancan.ro
Cuplul finalului de an în România! Vedeta Antena 1 l-a cuplat, fără să-i pese că e ÎNSURAT
Ce se întâmplă doctore
Cât de mult s-a schimbat Elena Băsescu! Nu o mai recunoști! Cum arată acum, la 45 de ani
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Decembrie: Începe o nouă sesiune Rabla 2025. Câți bani primești pentru o mașină nouă
Descopera.ro
Cele mai periculoase locuri de pe Pământ!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Iubi, tu mă mai iubesti? – Da, cum să nu, draga mea!
Descopera.ro
Teoria atașamentului: De ce modul în care am fost iubiți în copilărie ne decide relațiile din prezent?