Cum procedezi pentru eliminarea calcarului. Cele 4 moduri prin care să îți îmbunătățești calitatea apei direct la tine acasă

Publicat: 25 09. 2024, 12:46
Actualizat: 25 09. 2024, 12:48
Cum procedezi pentru eliminarea calcarului / sursă foto: Envato

Există mai multe modalități pe care i-ai putea respecta, pentru eliminarea calcarului, în vederea îmbunătățirii calității apei. Pentru acest proces de eliminare a mineralelor pot fi respectate mai multe modalități, iar acestea pot fi urmărite mai jos, în articol. 

Pentru îndepărtarea eficientă a calcarului și, implicit, pentru îmbunătățirea calității apei, pot fi abordate mai multe modalități. Este important ca apa pe care o consumăm și utilizăm să fie de calitate. Specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin că impuritățile regăsite în apa de consum ar putea să afecteze sănătatea.

O cantitate considerabilă de calcar în apă ar putea conduce la diverse probleme de sănătate. De altfel, mineralele pot deteriora și calitatea țevilor sau a aparatelor electrocasnice. Motiv pentru care aparatul de cafea sau fierul de călcat cu aburi se pot deteriora rapid, dacă nu sunt curățate cu soluții speciale.

Vezi și Cum procedezi pentru aerisirea caloriferelor, dacă ai centrală termică. Cei 5 pași de la care să nu te abați, înainte de începerea iernii

Calitatea apei poate fi îmbunătățită prin diverse modalități – specialiștii recomandă utilizarea unui dedurizator / sursă foto: Envato

Cum procedezi pentru eliminarea calcarului

Iată cele 4 modalități care pot fi abordate pentru eliminarea calcarului:

  • Modalitatea 1: Utilizarea unui dedurizator de apă. Există specialiști care recomandă acest dispozitiv, pentru a îmbunătăți calitatea apei. Un astfel de dispozitiv funcționează prin schimbul de ioni – cei de calciu sunt înlocuiți cu cei de sodiu. Precum multe dintre dispozitive, și dedurizatorul necesită întreținere periodică.
  • Modalitatea 2: Filtru atașat la robinet, în bucătărie și baie. Astfel de filtre pot fi instalate rapid și ușor la chiuvetă. Va filtra impuritățile.
  • Modalitatea 3: Poți utiliza un filtru cu osmoză inversă, pentru reținerea impurităților. Majoritatea impurităților din apă vor fi eliminate și nu va mai trebui să îți faci griji de prezența calcarului.
  • Modalitatea 4: Desigur, pentru îndepărtare calcarului pot fi utilizate și soluții naturale și ieftine. Această soluție este specifică, mai mult, curățarea depunerilor de calcar din anumite zone. Se utilizează o soluție din apă și oțet alb. Este eficientă îndeosebi pe suprafețele unor aparate electrocasnice (de exemplu, curățarea fierbătorului de apă, a aparatului de cafea).

Vezi și Noi REGULI pentru românii care locuiesc la bloc. Cine trebuie să suporte costurile de reparații și daune în caz că se sparge o țeavă sau crapă pereții

Vezi și Centralele termice, la control. Verificarea este obligatorie la fiecare doi ani

Sursă foto: Envato