Incident bizar în Italia. Un român a fost oprit de carabinieri în urma unui control de rutină și s-a legitimat drept „Vlad al III-lea”, nimeni altul decât… Contele Dracula!
După ce i-au aflat numele real, agenții italieni l-au denunțat pentru fals cu privire la identitate, scrie antena3.ro.
Românul a fost oprit în trafic de carabinieri în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Moldoveanul s-a legitimat drept „Vlad al III-lea”, cunoscut în toată lumea drept Contele Dracula.
Agenții nu s-au arătat însă amuzați de gluma românului, care a înșirat și alte nume inspirate din romane fantastice, în speranța că va reuși să scape basma curată.
Polițiștii au aflat însă numele său real și l-au denunțat pentru fals cu privire la identitate, informează presa locală.
Oficial, profesorul Charles Baker se află în orașul unde s-a născut Dracula pentru a participa la o conferință a celor mai renumiți istorici din lume. Neoficial, scopul prezenței sale în inima Transilvaniei este elucidarea unui mister adânc înrădăcinat în istoria familiei sale. Trei crime macabre, însă, îi schimbă planul de acțiune, iar profesorul Baker se găsește în centrul unei conspirații de proporții planetare care se derulează de mai bine de jumătate de mileniu. Membrii organizației controlează piețele financiare, mass-media și cele mai importante industrii. Ei supraveghează internetul și rețelele de socializare și domină din umbră guvernele din întreaga lume. Singurul lucru care îi poate opri este adevărul ascuns de Dracula în „Biblia lui Gutenberg”, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Cea mai controversată figură a Europei de Est, Vlad Țepeș, a finanțat un proiect ambițios care va schimba fața întregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiți inițiați. În 1455, codul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată: „Biblia B42” cunoscută și ca „Biblia lui Gutenberg”. Pe măsură ce Charles Baker descoperă moștenirea familiei sale, acesta dezvăluie o imagine terifiantă a unei lumi confuze în care propaganda nu mai este o exclusivitate a războiului, ci s-a insinuat subtil în viața de zi cu zi a fiecărui utilizator permanent conectat și paradoxal din ce în ce mai deconectat.