Prima pagină » Actualitate » Cum s-a prezentat un șofer cu autoturismul la RAR. Inspectorii au rămas uimiți

Cum s-a prezentat un șofer cu autoturismul la RAR. Inspectorii au rămas uimiți

Cum s-a prezentat un șofer cu autoturismul la RAR. Inspectorii au rămas uimiți

Un bărbat din Tulcea care s-a prezentat la Registrul Auto Român (RAR) pentru omologarea elementului de caroserie i-a surprins pe inspectorii instituției.

Potrivit inspectorilor, eleronul a fost confecționat cu un burghiu pentru metal, cornier metalic, colțare pentru polițe, câteva șuruburi și piulițe.

RAR a postat pe pagina sa oficială de Facebook fotografii cu mașina tulceanului, iar comentariile nu au întârziat să apară.

„Știm că deja vă zboară gândul la weekend și, pentru că vorbim despre zbor, vă prezentăm acest autovehicul care a venit la RAR Tulcea pentru omologarea elementului de caroserie.

Materiale necesare pentru confecționare: burghiu pentru metal, cornier metalic și colțare pentru polițe din magazinele de bricolaj, improvizații, câteva șuruburi cu piuliță și multă inconștiență”, scriu cei de la RAR.

Internauții s-au amuzat copios la postare, iar comentariile sunt și ele delicioase.

„Dacă-l vinde sunt interesat, îl prind de perete și pun ghivece pe el”, „Cum a trecut psihologicul oare inventatorul prototipului?!”, „Omul se crede avion cu uscătorul ăla de rufe pe post de eleron” sau „De fapt el a vrut să ajungă la OSIM să o înregistreze ca aparat de zbor, dar a greșit instituția” sunt doar câteva dintre comentariile internauților.

Recomandările RAR

Lăsând la o parte comicul de situație, reprezentanții Registrului Auto Român atrag atenția că astfel de improvizații pot reprezenta un adevărat pericol.

„Totuși, dincolo de aspectul mașinii, vă rugăm să conștientizați că astfel de elemente de caroserie confecționate artizanal pot fi un pericol pentru siguranța traficului și a pietonilor, dar nici nu pot îmbunătăți performanțele vehiculului. Despre sancțiunile pe care le riscați nici nu mai vorbim…

Un astfel de element nu îndeplinește, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor și nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noștri au decis că această improvizație nu întrunește condițiile care stau la baza omologării”, se arată în mesajul postat de RAR.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și