Prima pagină » Actualitate » Cum să amenajezi un dressing în funcţie de camera şi spaţiul pe care le ai la dispoziție

Cum să amenajezi un dressing în funcţie de camera şi spaţiul pe care le ai la dispoziție

Cum să amenajezi un dressing în funcţie de camera şi spaţiul pe care le ai la dispoziție

Dressingul trebuie să fie pregătit să îți ofere imediat un articol vestimentar de care ai nevoie, dar și să completeze în mod armonios designul interior al locuinței. Foto: Rovere Mobili

Atunci când te gândeşti la cum să îţi organizezi garderoba, trebuie să ai în vedere modul în care sunt aranjate hainele: pe categorii, pe culori sau pe sezon. Pentru a putea avea ordine în dulap, e important şi modul în care sunt delimitate rafturile, astfel încât hainele să aibă loc suficient pentru a nu se șifona. Am pregătit pentru tine câteva idei de amenajare a dressingului care te vor ajuta să ai la îndemână articolele vestimentare de care ai nevoie și să utilizezi cât mai bine spațiul de care dispui.

Nu uita că dressingul poate fi considerat o extensie a personalității tale și un spaţiu în care ți-ai lăsat amprenta creativă. Poți opta pentru varinta la comandam, un dressing executat pe proiect, complet personalizat, așa cum oferă Rovere Mobili. Fie că îţi doreşti unul deschis, cu uși batante sau glisante, vei găsi susținere în proiectarea și executarea unui dressing, exact pe gustul tău.

Cum amenajezi dressingul în funcţie de dimensiune

Dressingul poate arăta diferit în funcţie de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. Într-un spaţiu mic, soluţia potrivită poate fi un dulap, în schimb, o cameră mare îţi poate permite un dressing de tipul walk-in.

Amenajarea unui dressing mic

Da, chiar şi într-o cameră mică poţi aranja un dressing. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai mobilierul potrivit, proporţional cu suprafaţa camerei, şi că foloseşti inteligent fiecare spaţiu pe care îl ai la dispoziţie.

Un dressing mic poate fi creat cu ajutorul unui mobilier înalt, până în tavan, care are foarte multe compartimente pentru umeraşe, poliţe şi sertare. Un sfat pentru un dressing mic este să optezi pentru un mobilier cu uşi glisante, care nu vor ocupa spaţiu atunci când sunt deschise.

Amenajarea unui dressing mare

Un dressing generos îţi oferă o mulţime de idei de amenajare şi accesorizare. Pe lângă piesele de mobilier, obligatoriu cu uşi glisante şi oglinzi, poţi adăuga o canapea sau un fotoliu pe care  să stai când te gândeşti cu ce vrei să te îmbraci. Adaugă şi o măsuţă pe care să stea cutia cu accesorii şi te vei asigura că dressingul tău este un adevărat templu al modei.

Dressing cu usi glisante alaturi de o canapea verde și doua fotolii colorate

Avantajul unui dressing la comandă, cum este modelul Last, este faptul că poți alege din mai multe tipuri de finisaje și variante de culoare, potrivite cu designul interior al camerei

Cum amenajezi dressingul în funcţie de cameră

Pe lângă dimensiuni, contează şi locul în care vei amenaja dressingul. Dacă locuieşti într-un apartament, dressingul tău îşi poate găsi loc în dormitor sau pe hol, în schimb, dacă stai la casă, poţi amenaja un spațiu pentru haine chiar şi în mansardă sau, de ce nu, într-o cameră separată.

Amenajarea unui dressing în dormitor

Dressingul în dormitor poate fi amenajat în orice colţ al camerei, însă o idee foarte utilă este să montezi mobilierul pe un perete întreg. Astfel, te vei asigura că ai foarte mult spaţiu la dispoziţie pentru articolele vestimentare, iar dacă optezi pentru uşi glisante cu oglinzivei crea iluzia unei camere mari.

Amenajarea unui dressing pe hol

Dacă dormitorul nu îţi oferă un spaţiu generos, poţi încerca o idee super îndrăzneaţă: amenajarea unui dressing pe hol. Înlocuiește pantofarul cu un dulap de dimensiunile peretelui, iar dacă ai o locuință cu etaj, poți să folosești spaţiul de sub scară. Aici poţi amenaja un dulap perfect pentru încălţăminte, genţi şi accesorii.

Amenajarea unui dressing în mansardă

Dacă stai la casă şi ai la dispoziţie un spaţiu generos, amenajează-ţi un dressing superb în mansardă. Este o idee excelentă, mai ales dacă ai foarte multe articole vestimentare. Pentru mansardă, ideea potrivită este să apelezi la un producător de mobilier, care îţi poate construi un dressing la comandă, exact aşa cum l-ai visat, ținând cont de forma și de suprafața spațiului.

Amenajarea unui dressing într-o cameră separată

Dressingul într-o cameră întreagă este visul oricărui pasionat de modă, deoarece oferă un spaţiu suficient pentru toate piesele vestimentare. O idee de amenajare a acestuia este să foloseşti mobilier înalt, până în tavan, pe care să îl compartimentezi cât mai util. De ce nu, ai putea să ai pe fiecare perete câte un dulap cu haine.

Sistem de dressing modular deschis, bej

Adaugă un fotoliu sau o masuță de machiaj în cameră. Modelul de dressing deschis Style este o variantă extrem de utilă de depozitare

Studiile arată că personalitatea poate fi influențată de hainele pe care le purtăm și de semnificația pe care o dăm acestora. De aceea, locul unde ne păstrăm articolele vestimentare trebuie să fie unul organizat, curat şi „pregătit” să ne ofere la îndemână orice articol vestimentar de care avem nevoie, fără a fi necesar să pierdem prea mult timp căutându-l.

Autor

Citește și