Prima pagină » Actualitate » Cum să îți menții ficatul sănătos. Alimentele care pot fi introduse în meniul săptămânal, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic

Cum să îți menții ficatul sănătos. Alimentele care pot fi introduse în meniul săptămânal, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic

Cum să îți menții ficatul sănătos. Alimentele care pot fi introduse în meniul săptămânal, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic
Cum să îți menții ficatul sănătos / sursă foto: Shutterstock

Dr. nutriționist Mihaela Bilic a explicat, în cadrul emisiunii „Doctor de bine” de la Pro TV, cum să îți menții ficatul sănătos. A precizat, de altfel, care sunt alimentele care pot fi introduse în meniul săptămânal și care să ajute la scăderea inflamației ficatului. Iată detaliile mai jos, în articol!

Dacă ficatul nu este menținut sănătos, există posibilitatea să apară anumite probleme de sănătate, susțin specialiștii. În acest sens, una dintre bolile silențioase care se declanșează în urma unei vieți sedentare, a stresului și poluării reprezintă steatoza hepatică. Cu alte cuvinte, infiltrarea ficatului cu grăsime care poate conduce la alte afecțiuni. Există câteva moduri în care să îți menții ficatul sănătos, una dintre acestea reprezentând schimbarea stilului de viață.

Cum să îți menții ficatul sănătos

Printre factorii de risc pentru steatoza hepatică se află kilogramele în plus. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a menționat, la „Doctor de bine” de la Pro TV, că o cură detox de o săptămână nu este suficientă pentru a trata, pe termen lung, inflamația ficatului. Pentru a exista beneficii pe termen lung, este necesară schimbarea alimentației și a stilului de viață, în sine. De altfel, se pune accent și pe activitatea fizică regulă, care aduce beneficii sănătății.

Există mai multe metode care pot ușura ficatul de grăsime. Printre acestea se numără reducerea aportului de calorii, dar și reviziurea alimentației. Dieta zilnică trebuie să conțină mai puține produse cu aditivi alimentari, mai puține făinoase, zahăr, dar și alcool sau fructoză. Se recomandă o dietă bogată în legume de sezon, proaspete, dar și cereale integrale.

Cât despre meniul săptămânal, medicul nutriționist a menționat în emisiune că ar fi ideal să se consume „carbohidrați cu indice glicemic mic și varianta integrală pentru cereale”. De asemenea, în privința legumelor nu există limitări.

„La capitolul legume nu există limitări, cu cât mai multe și mai colorate, cu atât mai bine! De consumat la fiecare masă ca aperitiv, salată sau garnitură, crude sau gătite, proaspete sau congelate. Grăsimile trebuie să fie și ele prezente în meniu, mai ales acizii grași omega 3 cu efect antiinflamator.

Să știți că nu grăsimea face ficatul gras, ci carbohidrații. Consumați pește gras de minimum 2 ori/ săptămână, 2-3 linguri de ulei de măsline în salată și un pumn de nuci sau migdale la gustare. Cu așa meniu refaceți și ficatul și silueta!”, a menționat dr. nutriționist Mihaela Bilic, în emisiune, arată stirileprotv.ro.

V-ar putea interesa și:

Gustarea despre care medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că are o densitate calorică redusă. „Unde mai pui că sunt și gustoși, și de post”

De ce nu slăbim? Mihaela Bilic: Greșelile care ne „sabotează” efortul

Băutura pe care să nu o consumi pe stomacul gol, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic: „Poate avea efecte nefaste”

Sursă foto: Shutterstock

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și