Iată cum să menții brânza proaspătă în frigider și să reduci apariția mucegaiului. Este vorba despre o metodă simplă, eficientă, recomandată de experții în reducerea rispei alimentare. Vezi mai jos informațiile!
Unii dintre experții în reducerea risipei alimentare oferă recomandări pentru a menține cât mai proaspete alimentele. Printre acestea se numără și brânza, un aliment consumat des și care se regăsește în mai multe sortimente pe piață. Însă, cum ar putea fi menținut proaspăt acest aliment, fără să i se schimbe gustul, textura sau mirosul? Atenția trebuie să fie îndreptată către modul în care brânza este depozitată în frigider.
De exemplu, un expert în domeniul risipei alimentare a explicat că utilizează un truc eficient pentru ca brânza să se mențină proaspătă pentru un timp îndelungat. Pentru a preveni apariția mucegaiului, se poate folosi oțetul alb. În acest sens, pentru acest truc vei avea nevoie de următoarele produse: oțet alb, cutie care are capac etanș și o rolă de hârtie.
Expertul susține că alimentul poate fi menținut proaspăt pentru mai mult timp dacă va fi înfășurat în hârtie de bucătărie îmbibată cu oțet alb. Apoi, brânza înfășurată în hârtia de bucătărie va fi depozitată într-un recipient care are capac etanș. Expertul a susținut că oțetul alb va ajuta ca mucegaiul să nu se formeze. De asemenea, mai recomandă ca recipientul cu brânză să fie depozitat într-un sertar de legume, pentru un nivel echilibrat de umiditate, arată romaniatv.net.
Ce conține și cum se fabrică brânza topită. De ce poate fi periculoasă pentru sănătatea organismului
Ce fel de brânzeturi ar trebui să consumi pentru a pierde în greutate. Sfatul nutriționiștilor
Sursă foto: colaj Shutterstock (caracter ilustrativ)