Cum să menții pâinea proaspătă pentru cel puțin 2 zile. Trucul care face alimentul să nu se întărească
V-ați întrebat vreodată cum puteți menține pâinea proaspătă pentru cel puțin 2 zile? Pentru ca alimentul să nu se întărească și nici să mucegăiască, trebuie să fie depozitat corespunzător. Iată un truc simplu pe care să îl urmezi pentru a păstra pâinea cu o textură moale!
Pentru a vă menține pâinea proaspătă cel puțin două zile, ar fi ideal ca aceasta să fie depozitată într-un spațiu ferit de umiditate sau căldură.
Cum să menții pâinea proaspătă pentru cel puțin 2 zile
De exemplu, pentru ca pâinea să nu se întărească și nici să mucegăiască, alimentul ar trebui să fie păstrat într-un șervet de pânză sau o pungă de hârtie. Prin acest mod se poate menține un nivel optim de umiditate. Totodată, pâinea ar trebui depozitată într-un spațiu uscat, răcoros. Nu ar trebui să fie plasată în lumină directă.
Pe de altă parte, mai există opțiunea de a consuma pâine congelată. De exemplu, pâinea se taie în felii și se pot depozita într-o pungă sigilată. Apoi, se depozitează în congelator. Potrivit Ziarulromanesc.at, după decongelarea, pâinea îți va menține prospețimea și va fi moale.
Potrivit sursei citate, nu se recomandă ca pâinea să se depoziteze în frigider. Temperatura scăzută ar accelera recristalizarea amidonului. În urma acestui aspect, pâinea se va întări mai repede.
De-a lungul timpului, au fost efectuate studii asupra efectului pâinii albe congelate și prăjirea acesteia, după decongelare. În studiu au fost integrate pâinile achiziționate din magazin și cele preparate acasă. Studiul arată că, în cazul pâinii de casă, procesul de congelare și dezghețare a alimentului a redus, cu 31%, nivelul zahărului din sânge, arată Sciencealert.com.
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)