Cum să pregătești porumbul fiert, pentru a fi DELICIOS. Obține gustul savuros și textura ideală

Cum să pregătești porumbul fiert, pentru a fi DELICIOS. Obține gustul savuros și textura ideală
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 17/08/2024, 13:30

Porumbul fiert este un preparat simplu și foarte delicios, dar trebuie să ții cont de câteva trucuri pentru a obține un gust savuros și o textură ideală. Totul depinde de alegerea porumbului, curățarea sa și chiar și momentul în care îl fierbi.

Alegerea porumbului proaspăt este extrem de importantă, iar unul dintre primele indicii pentru acest aspect este mătasea.

Ea ar trebui să fie mătăsoasă, umedă și de un galben intens. O mătase uscată sau decolorată indică faptul că porumbul este mai bătrân și poate fi mai fad la gust.

De asemenea, boabele ar trebui să fie pline și uniforme. Când apeși pe ele, acestea ar trebui să fie ferme și să lase o amprentă ușoară. Evitați porumbul cu boabe goale sau cu pete.

În plus, frunzele porumbului trebuie să fie verzi și fără pete uscate, deoarece acestea protejează boabele și arată cât este de proaspăt porumbul, potrivit Realsimple.com. Este de preferat să alegeți porumb de sezon, deoarece acesta este, de obicei, cel mai dulce și mai gustos.

De asemenea, curățarea porumbului este la fel de importantă. Îndepărtați frunzele, lăsând doar câteva dintre cele mai apropiate de știulete pentru protejarea porumbului în timpul fierberii.

Următorul pas este eliminarea mătăsii, care se îndepărtează cu ușurință prin tragere. Este foarte important să o îndepărtați complet, pentru că aceasta poate da un gust amar porumbului fiert.

În cele din urmă, spălați bine știuleții sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice resturi de frunze sau de pământ.

Cum se fierbe corect porumbul

Puneți porumbul în apă rece cu sare, înainte de a-l pune pe foc, deoarece sarea va pătrunde mai bine în boabe și le va accentua gustul, notează Știrile Pro TV.

Fierbeți porumbul timp de 10-15 minute, în funcție de mărime și de preferințele fiecăruia, pentru o textură mai crocantă sau mai moale, menținând un foc mediu pentru o gătire uniformă. Pentru o aromă mai intensă, puteți fierbe porumbul în coji, îndepărtând doar câteva frunze și mătasea.

După ce ați fiert porumbul, puteți adăuga și alte arome, cum ar fi unt și sare, pentru un gust clasic și delicios. Este de evitat fierberea în apă clocotită (porumbul trebuie pus în apă rece pentru a se încălzi treptat) sau fierberea prea mult (porumbul fiert prea mult poate deveni moale și farinos).

Depozitarea porumbului fiert

Pe termen scurt, adică una sau două zile, porumbul fiert poate fi păstrat în frigider, dar trebuie să acoperi știuleții cu folie alimentară sau să-i pui într-un recipient ermetic. Pentru o perioadă mai lungă, de până la o săptămână, porumbul poate fi ținut în congelator. Atenție, în ambele cazuuri, răcește porumbul după fierbere.

Apoi, taie boabele de porumb și pune-le în pungi sau recipiente pentru congelator. Dacă ai un aparat de vidat, folosește-l pentru a elimina cât mai mult aer din ambalaj și a preveni arsurile de congelator.

Sfaturi suplimentare, după fierberea porumbului

Nu reîncălzi porumbul în microunde, deoarece acest lucru îl poate face cauciucat. Pentru a-l reîncălzi, poți să-l fierbi din nou în apă clocotită timp de câteva minute sau să-l încălzești pe grătar.

Răcirea rapidă imediat după fierbere este importantă deoarece previne dezvoltarea bacteriilor și menține textura și culoarea porumbului. De asemenea, vidarea la congelare elimină aerul din ambalaj, prevenind arsurile de congelator care pot altera gustul și textura.

Cele 7 beneficii ale porumbului fiert

Pe lângă gustul său dulce și delicios, porumbul are și multe beneficii pentru sănătate. Iată-le pe cele mai importante șapte, potrivit Healthshots.com.

  1. Sursă excelentă de fibre: Fibrele din porumb ajută la buna funcționare a sistemului digestiv, prevenind constipația și promovând senzația de sațietate. Este și o opțiune sănătoasă pentru a asigura aportul necesar de fibre.
  2. Bogat în antioxidanți: Porumbul conține antioxidanți precum carotenoidul luteină și zeaxantina, care contribuie la sănătatea ochilor și pot reduce riscul de degenerare maculară.
  3. Controlul glicemiei: Fibrele din porumb încetinesc absorbția glucozei în sânge, ceea ce îl face o opțiune bună pentru persoanele cu diabet sau cele care doresc să-și controleze nivelul de zahăr din sânge. Porumbul fiert poate fi inclus cu ușurință în dieta persoanelor care urmăresc un control glicemic.
  4. Sănătatea inimii: Consumul de porumb fiert poate avea un impact pozitiv asupra sănătății cardiovasculare. Potasiul din porumb ajută la reglarea tensiunii arteriale, iar fibrele contribuie la scăderea nivelului de colesterol „rău”.
  5. Sursă de vitamine și minerale: Porumbul este o sursă bună de vitamine din complexul B, vitamina E și minerale precum magneziu și fosfor, esențiale pentru funcționarea corectă a organismului.
  6. Proprietăți antiinflamatorii: Porumbul fiert poate contribui la o stare generală de bine. Unii compuși din porumb au proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului unor boli cronice.
  7. Hidratare: Consumul de porumb fiert poate fi o modalitate ușoară de a-ți hidrata corpul. Porumbul are un conținut ridicat de apă, contribuind la hidratarea organismului.

FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Pe cine vede Crin Antonescu în turul 2 pentru președinție și cine va fi la...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
„Mașa, nu spune nimic despre atacul cu rachetă balistică”. Cum s-au dat de gol rușii...
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Planul lui Traian Băsescu. A explodat bomba despre fostul președinte al României: Diabolic!
Greșeala pe care o facem când gătim ciorbă. Niciodată nu ne-a trecut prin cap
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri