Prima pagină » Actualitate » Cum să prepari cel mai gustos DROB de miel. Rețeta din caietul bunicii

Cum să prepari cel mai gustos DROB de miel. Rețeta din caietul bunicii

Cum să prepari cel mai gustos DROB de miel. Rețeta din caietul bunicii
Nu știi să-l gătești? Câți lei costă un kilogram de drob de miel în Lidl, Carrefour și în Mega Image

Mai sunt doar câteva zile până la sărbătorile pascale, astfel că fiecare gospodină a început deja pregătirile pentru masa de Paște: face lista de cumpărături, caută rețete deosebite pentru preparate delicioase, începe curățenia generală de primăvară.

Unul dintre preparatele care nu lipsesc niciodată de pe masa de Paște este drobul de miel. Însă, ce rețetă trebuie să urmezi pentru a ieși perfect, cu un gust fabulos și cu o textură fină?

Iată o rețetă clasică drob de miel, luată din caietul bunicii.

Ingrediente

Măruntaiele de la un miel – putem să folosim inima, ficatul, plămânii sau splina

5 legături de ceapă verde

2 legături de usturoi

2 legături de pătrunjel

2 legături de mărar

4-5 ouă

Sare și piper

1 lingură de ulei de măsline

prapurul de la miel

Mod de preparare

Organele de la miel se curăță și se pune la fiert. Acestea vor fi tăiate bucățele mici, astfel încât să intre în mașina de tocat. Se pun într-o oală cu sare. Atunci când acestea dau în clocot, spuma se ia cu o spumieră. Verdeața se toacă mărunt, iar ceapa va fi tăiată fin și pusă la călit.

Organele vor fi date prin mașina de tocat și le vom amesteca cu verdeața. În mașina de tocat se adaugă și ceapă călită și 4-5 ouă crude. Se mai pune sare, piper și condimente după gust. Prapurele va fi pus într-o tavă. Se pune compoziția și se învelește în prapure.

Cuptorul va fi încins la 200 de grade Celsius. Preparatul se ține la cuptor aproximativ 50 de minute și apoi se poate servi.

Dacă îți dorești să prepari drob, însă nu vrei să foloșești carne de miel, iată o rețetă de drob de pui.

Drob de pui

Ingrediente
1 caserolă ficat de pui
1 piept de pui dezosat
1 caserolă pipote și inimioare
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
2 legături mărar
2 ouă
sare și piper după gust
1 ou bătut pentru uns la suprafață

Mod de preparare:
Pieptul de pui împreună cu pipotele și inimioarele se spală și se fierb cu sare, cca 20 min. Se lasă să se răcească, se taie cubulețe, apoi se trece prin mașînă de tocat carne. Ficățeii se spală și se pun la fiert pentru 5 min, în apă cu sare. Ceapa, usturoiul și mărarul le tăiem mărunt.

Pieptul de pui, inimioarele, pipotele, ficățeii, ceapă verde, usturoiul, mărarul se trec prin mașînă de tocat. Compoziția formată se pune într-un bol. Se adaugă ouăle bătute, sare și piper după gust.

Drobul este un preparat tradiţional care nu trebuie să lipsescă de la masa de Paşte. Acest preparat are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti. Într-o tavă de cozonac se așază hârtie de copt, se adaugă compoziția și se întinde uniform. Se unge cu ou la suprafață, pentru a obține o crustă aurie, și se introduce la copt cca 20-30 min.

Se lasă să se racesca complet apoi se taie felii. Se servește cu legume crude.

 

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și