Prima pagină » Actualitate » Cum să prepari un sos de roșii cremos. Ce ingrediente să folosești pentru a avea aceeași textură ca la restaurant

Cum să prepari un sos de roșii cremos. Ce ingrediente să folosești pentru a avea aceeași textură ca la restaurant

Cum să prepari un sos de roșii cremos / sursă foto: Envato

Iată cum să prepari un sos de roșii cremos care să aibă o textură precum cea de la restaurant. Vezi mai jos ingredientele utilizate pentru acest sos.

Un sos de roșii cremos, perfect, ca la restaurant, ar trebui să conțină, în primul rând, cât mai puțini conservanți sau E-uri. Sosul poate fi pregătit din ingrediente naturale, pentru ca acesta să iasă cât mai gustos și chiar sănătos. De multe ori, contează ce tipuri de ingrediente utilizezi pentru a prepara diverse sosuri, căci acestea pot influența gustul mâncării!

Pentru un gust delicios, dar și o textură cremoasă, sosul de roșii ar trebui amestecat cu o bucățică de unt. Roșiile sunt ușor acide, iar aroma preparatului poate fi influențată de condimentele sau alte ingrediente care se adaugă în compoziția ei. Roșiile trebuie să fie zdrobite, mai întâi.

Cum să prepari un sos de roșii cremos

Apoi, pentru un plus de aromă și o textură cremoasă, se va prăji, separat, ceapa tocată cu usturoi, în ulei de măsline. Apoi, se adaugă roșiile și se lasă sosul la fiert pentru 20 de minute. În cele din urmă, se adaugă și un cubuleț de unt.

Sosul de roșii poate fi utilizat în multe preparate / sursă foto: Envato

De asemenea, în compoziție se poate adăuga și zahăr, însă într-o cantitate mică, arată Fanatik. Zahărul va ajuta la reducerea acidității din sosul de roșii. Dacă dorești să oferi încă o aromă sosului de roșii, se pot adăuga câteva bucăți de morcov (dat prin răzătoare sau tăiat cubulețe). În compoziție se pot adăuga condimente, după bunul plac: piper, sare, oregano, rozmarin, busuioc.

Vezi și:

Rețetă ardelenească de gulaș de porc cu cartofi. Ingredientele care îi dau un gust aparte

Trucul care te ajută să nu îți murdărești aragazul cu ulei, atunci când prăjești alimente. Ce trebuie să faci înainte de a găti

Rețetă de mere caramelizate la tigaie. Cum să pregătești un desert dulce în zilele răcoroase

Ce conține „COLIVA de lux” și cum a ajuns în restaurantele de renume

Sursă foto: Envato  (caracter ilustrativ)

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Vin ninsorile: meteorologii anunță unde va fi zăpadă de Crăciun. Jumătate de țară sub cod galben
Digi24
Bloggerii ruși îi fac imagine lui Putin cu poze din România. Fotografii de la SRI Antitero ilustrează „trupele rusești, bine echipate”
Cancan.ro
Mălina Guler S-A SINUCIS?! Mesajul prin care și-a anunțat dispariția a fost făcut public abia acum
Prosport.ro
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Adevarul
Decizie disperată: Antena 1 își vrea banii înapoi, după ce a plătit o avere pentru difuzarea Cupei Mondiale. Alt post TV ar urma să transmită o parte din meciuri
Mediafax
Crăciun sub imperiul zăpezii și al frigului în București
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
„Teamă în rândul duşmanilor”. Liderul de la Casa Albă dezvăluie un plan pentru nave de război „clasa Trump”, mai mari și mai puternice
Cancan.ro
Oana Mizil a fugit din țară cu fetița! Unde se ascunde acum fosta iubită a lui Marian Vanghelie
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Fenomenul „range anxiety” ar putea determina VW să doteze mașinile electrice cu motoare pe benzină
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
De ce unii oamenii își lasă pilotele afară, în frig, iarna și ce spune știința despre asta?