Prima pagină » Actualitate » Cum să ții POST fără să te simți înfometat? Metoda simplă care te ajută să reziști tentațiilor culinare în perioada Crăciunului

Cum să ții POST fără să te simți înfometat? Metoda simplă care te ajută să reziști tentațiilor culinare în perioada Crăciunului

Cum să ții POST fără să te simți înfometat? Metoda simplă care te ajută să reziști tentațiilor culinare în perioada Crăciunului
Sursa foto: Profimedia images

Postul poate părea o provocare, mai ales în primele zile, dar există metode simple prin care îl poți face mai ușor de ținut. Cu ajutorul câtorva sfaturi utile, poți trece cu ușurință prin această perioadă fără a simți nevoia să adaugi carne sau să mănânci mai mult decât este necesar.

Postul Crăciunului a început deja și, deși mulți își doresc să urmeze această practică spirituală creștină. Totuși, pentru unii poate fi o provocare să renunțe la alimentele de origine animală și să facă față senzațiilor de foame, mai ales în această perioadă în care tentațiile culinare tradiționale sunt la orice pas.

Dr. Lavinia Bratu, specialist în nutriție, recomandă câteva strategii care te vor ajuta să faci față mai ușor acestei perioade.

„Postul poate crea disconfort la început din cauza scăderii glicemiei, dar este și o oportunitate de a-ți antrena voința și de a învăța cum să îți gestionezi alimentația”, explică Dr. Bratu.

Cum să te simți mai bine în primele zile ale postului

Pentru a face față mai ușor primelor zile de post, hidratarea joacă un rol esențial. Un pahar de apă cu lămâie poate ajuta la reglarea glicemiei și poate reduce senzația de foame.

De asemenea, este important să crești treptat intervalul dintre mese. Acest lucru ajută organismul să se adapteze mai ușor la schimbările alimentare și să nu resimtă disconfortul asociat cu postirea.

„Este important să îți antrenezi corpul și mintea pentru a extinde treptat timpul dintre mese. Așa vei învăța să îți respecți nevoile organismului și să te simți mai bine pe parcurs”, adaugă Dr. Bratu, potrivit Fanatik.ro.

Pe măsură ce te adaptezi la noile obiceiuri alimentare, postul poate deveni o sursă de satisfacție interioară, iar beneficiile nu se lasă așteptate.

Mai mult, postul ajută la detoxifierea organismului, reduce stresul digestiv și poate contribui la o stare generală de bine. În plus, în această perioadă, vei învăța să conștientizezi mai mult alegerile alimentare și să îți îmbunătățești sănătatea.

Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București și, de ... vezi toate articolele

Citește și