Cum se APĂRĂ Cîrstoiu de acuzațiile de incompatibilitate: O modificare creată de USR a creat un haos în sistemul de sănătate
This browser does not support the video element.
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PNL – PSD la Primăria Capitalei se apără de acuzațiile conform cărora medicii rezidenți ar fi trimis pacienți de la Universitar la clinica privată ANEMONA, a soției sale să fie consultați pe bani, nu în baza asigurărilor de sănătate.
El susține că nu a avut nicio relație relație remunerată cu nicio clinică privată. „Eu nu sunt în stare de incompatibilitate, nu am avut contract la ANEMONA, acolo mi-am ajutat colegii”, spune Cîrstoiu.
Potrivit afirmațiilor sale, a operat 9.000 de oameni la Universitar și este pe locul 3 sau 4 ca număr de de operații și consultații.
”Am toată conversația cu pacienții respectivi. Medicul care vorbea nu era rezident, era medic primar și spunea vă rog să vă gândiți fiindcă domnul doctor vă oferă tot sprijinul la Spitalul de Urgență București. Acești medici au dreptul să consulte unde vor ei. Pacientul are dreptul să fie consultat unde vrea el și își asumă că dacă merge în domeniul privat plătește o taxă. Colegii mei au consultat acolo pacienți, au fost dăți când ei mi-au cerut colegii să consult. Eu nu am încasat bani, am făcut-o că am vrut eu. Pe principiul acestei incompatibilități. Eu pot să am un hobby în timpul meu liber. O modificare (n.r. legislativă) creată de USR a creat un haos în sistemul de sănătate pentru că încalcă dreptul la timp liber. Când am mers din timpul meu liber să operez eram în incompatibilitate?”, a spus medicul la B1 Tv.
Cîrstoiu a menționat că actualul primar general, Nicușor Dan, este într-o situație similară după ce s-a numit el pe sine director la parcuri, doamna Clotilde Armand e într-o situație similară”, a mai spus candidatul.
Acuzațiile de incompatibilitate
Cătălin Cârstoiu a fost acuzat că ar fi acordat consultații contra cost la clinica privată a soției sale în timp ce ocupa funcția de manager. Deși Cârstoiu respinge acuzațiile, Agenția Națională de Integritate (ANI) a deschis o anchetă în acest sens.
Clotilde Armand, care conduce Sectorul 1 al Bucureștiului, se confruntă cu noi acuzații din partea ANI. Potrivit informațiilor furnizate, aceasta ar fi ocupat funcția de manager într-un proiect anticorupție finanțat din fonduri europene și ar fi încasat aproximativ 19.000 lei pentru această activitate.
Pe de altă parte, actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, este și el subiectul unor acuzații potrivit cărora acesta ar fi deținut alte funcții de conducere în timpul mandatului său.