Cum se depozitează OUĂLE în frigider pentru a le menține proaspete. Ce recomandă experții

Publicat: 19 11. 2024, 09:23
Cum se depozitează ouăle în frigider / sursă foto: Envato

Cum se depozitează ouăle în frigider pentru a le menține proaspete? Mai mulți experți au oferit recomandări cu privire la modul în care să fie așezate ouăle, dar și spațiul în care ar trebui să pui alimentul, pentru a nu se altera rapid.

Experții din diverse domenii, precum cel culinar sau cel al nutriției, au explicat cum se depozitează ouăle în compartimentele din frigider pentru a le menține proaspete. Unii dintre experți susțin că modul în care acestea sunt poziționate ar putea să influențeze calitatea alimentului.

Chef Ranveer Brar, expert în domeniul culinar, a explicat că acest aliment ar trebui depozitat într-un anumit mod, în frigider, pentru a-și menține prospețimea. Acesta a precizat că ouăle ar trebui așezate cu partea îngustă în jos și partea largă în sus, arată Times of India.

Un expert în gastronomie recomandă ca ouăle să fie depozitate cu partea îngustă în jos și partea largă în sus / sursă foto: Envato

De ce să depozitezi ouăle în acel mod, în frigider?

Kanikka Malhotra, dietetician, a expus câteva recomandări cu privire la condițiile de depozitare a ouălor în frigider. Modul în care sunt așezate ouăle în compartiment poate să influențeze calitatea produsului, iar poziționarea cu parte îngustă în jos va „menține integritatea oului”, susține expertul. În acest mod, se va încetini pierderea de umiditate. Umiditatea este pierdută rapid, dacă ouăle sunt păstrate într-un mediu în care temperatura fluctuează. Ar fi ideal ca acestea să fie depozitate la 4 grade Celsius.

„Când ouăle sunt depozitate cu partea îngustă în jos și partea largă în sus, se ajută la menținerea prospețimii și a calității acestora. După ouare, se formează o bulă de aer în partea superioară a oului. Pe măsură ce oul îmbătrânește, această bulă se mărește. Poziționarea corectă este esențială pentru a menține integritatea oului”, a spus Kanikka Malhotra, arată Playtech.

V-ar putea interesa și:

De ce nu este bine să fierbi OUĂLE, direct după ce le-ai scos din frigider. Experții recomandă regula de „30 de minute”

Cătălin Scărlătescu ne spune cum se fac OUĂLE ochiuri, de fapt. Greșeala pe care 99 din 100 de români o fac

Untul vs margarina: Care este cea mai sănătoasă opțiune pentru masa de DIMINEAȚĂ?

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)