Prima pagină » Actualitate » Cum se fac cursuri în România. Dezvăluirile ȘOCANTE ale unei tinere: ”Pe diplomă scrie că am făcut 180 de ore, dar noi nu am făcut decât 40”

Cum se fac cursuri în România. Dezvăluirile ȘOCANTE ale unei tinere: ”Pe diplomă scrie că am făcut 180 de ore, dar noi nu am făcut decât 40”

Cum se fac cursuri în România. Dezvăluirile ȘOCANTE ale unei tinere: ”Pe diplomă scrie că am făcut 180 de ore, dar noi nu am făcut decât 40”

Tot mai mulți tineri aleg să facă tot felul de cursuri de formare profesională pentru a reuși să obțină un job bine plătit, cu care să își poată permite un trai decent. Însă… ce poți face atunci când plătești bani buni pe diverse cursuri, iar atunci când e vorba de ceea ce primești înapoi, te alegi cu mult mai puțin. 

O tânără a scris pe grupul de Facebook Sfaturi de la avocați ceea ce a pățit după ce a plătit pentru un curs de make-up artist.

”Am nevoie de un sfat. Am urmat un curs de make-up, fiind urmat de un examen. În contract și pe diploma scrie că am făcut un număr de 180 de ore, dar noi nu am făcut decât 40 de ore, cu tot cu teorie și practică. Vă dați seama ce a putut învăța un începător? Pot da în judecată școala respectivă? Ce șanse sunt sa câștig procesul? Atașez dovada orelor făcute”, a scris tânăra.

Comentariile nu s-au lăsat așteptate, femeia primind tot felul de răspunsuri la postarea sa.

”Nu știu ce curs ai făcut și să nu înțelegi că iau apărarea cuiva. Îți explic pentru că am puțin habar, există cazuri când suportul de curs este pus la dispoziție în format pdf și achiți printarea pe hârtie dacă dorești, suportul de curs este al fiecărei școli nu este o carte generică. Este oarecum normal să ajutați la găsirea modelelor pentru practică, este un efort comun, nu înțeleg cum nu ai știut că vei face practică, mă depășește, când te-ai înscris la curs și ai semnat contractul nu ai întrebat cum se va desfășura? Nu există curs de machiaj cu certificat de absolvire fără practică, vei da examen cu o comisie la partea practică și teoretică. Și ca o paranteză, cursul de 160 de h este de inițiere, există cursuri de calificare de aproximativ 1000 de ore, unde înveți mai multe lucruri”

”Eu vă propun ca pe viitor, dacă sunteți angajați să mergeți doar 40 de ore pe lună la lucru și să cereți banii pentru 180 de ore”

”Nu ni s-a oferit curs pdf. Practica noastră a fost strict reproducerea machiajului după ce termina trainerul de machiat, și nici o altă oră în plus. „Practica” a fost făcută acasă, pentru că am primit instrucțiuni”, a răspuns autoarea postării.

”Citind comentariile, pentru unii este perfect acceptabil, să plătiți pentru 180 de ore și să faceți 40. Eu vă propun ca pe viitor, dacă sunteți angajați să mergeți doar 40 de ore pe lună la lucru și să cereți banii pentru 180 de ore, sau dacă aveți angajați, să îi plătiți pentru o lună întreagă. Normalitatea zilelor noastre”, a mai scris cineva după ce a citit mai multe comentarii la postarea tinerei.

 

 

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și