Prima pagină » Actualitate » Cum se fierb CORECT pastele. Puține gospodine știu asta

Cum se fierb CORECT pastele. Puține gospodine știu asta

Cum se fierb CORECT pastele. Puține gospodine știu asta

Cum se fierb corect pastele. Puține gospodine din România cunosc aceste secrete.

Cum se fierb corect pastele

Pastele sunt tot mai preferate de români, dar puțini știu cât timp se fierb, scrie fanatik.ro.

Italia este țara pastelor și a pizza și de acolo ne putem inspira cu privire la modul corect de gătire.

Multe gospodine rup pastele în procesul de fierbere, dar acest lucru trebuie evitat, potrivit bucătarilor de renume.

Pastele se fierb într-un vas mare și încăpător, unde se pun 4-6 litri de apă la o pungă de paste, care are de regulă, 1 kg.

Apa trebuie să ajungă la punctul de fierbere înainte de a pune pastele în oală.

Cum fierbem pastele ca la carte

Sarea se adaugă în vas abia după ce apa fierbe. Ingredientul nu se pune în apă încă de la început, așa cum fac multe gospodine.

Cantitatea de sare se adaugă în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte, însă bucătarii de calibru spun că indicat ar fi să folosească 1-2 linguri de sare la un kilogram de paste. Sarea are rolul de a îmbunătăți gustul pastelor, potrivit celor pricepuți în arta culinară.

După ce pastele se pun în apa fierbinte se amestecă bine să nu se lipească între ele. De asemenea, gospodinele trebuie să țină cont de timpul de gătire de pe ambalaj, precum și de felul pastelor care urmează să fie savurate.

Autor