În zilele caniculare, aerul condiționat este folosit la capacitate maximă. Acest aparat electrocasnic util asigură un confort termic, dar nu multă lume știe să îl utilizeze în mod corect.
Pentru o bună funcționare a sa, curățarea și mentenanța lui sunt esențiale. De asemenea, nu e suficient să pornești aerul condiționat din telecomandă. Trebuie să ții mereu cont că trebuie să existe o diferență potrivită între temperatura exterioară și cea interioară.
Înainte de a porni aerul condiționat, trebuie să te asiguri că ușile și ferestrele sunt închise, altfel consumul energetic va fi mai mare, iar atmosfera din interior nu va fi cea dorită.
Mai mult, chiar dacă afară este foarte cald , aparatul de aer condiționat nu trebuie setat pe temperaturi scăzute. Intervalul termic optim este cel cuprins între 22 și 26 de grade Celsius, ca să nu riști să te alegi cu probleme de sănătate.
Totodată, în fața aparatului de aer condiționat nu trebuie să existe niciun obstacol, pentru a nu împiedica fluxul de aer. Dacă aerul condiționat este poziționat într-o cameră mare, trebuie găsite alternative pentru a distribui fluxul de aer, iar cele mai bune soluții sunt ventilatoarele de tavan sau de podea.
Foarte importantă este și înlocuirea constantă a filtrelor de aer condiționat, pentru a evita acumularea de bacterii și microbi. De obicei, ar fi bine să schimbi și filtrele atunci când se schimbă sezonul.
Persoanele care nu sunt neapărat adeptele folosirii îndelungate a aerului condiționat, pot apela la diverse trucuri. De exemplu, în zilele toride de vară puteți evita folosirea cuptorului sau a aragazului, ambele fiind generatoare de căldură.
În plus, atunci când este răcoare afară, puteți deschide ferestrele pentru ca aerul rece să circule în încăpere, scrie Fanatik.ro.