Dacă îți place peștele, în special somonul, iată o rețetă cu miere și usturoi. Aveți nevoie de fileuri de somon cu piele și puteți folosi fileuri proaspete sau congelate.
Mierea este ingredientul principal al sosului și puteți să aveți sosuri cu arome diferite încercând diferite tipuri de miere, potrivit Yahoo Life.
Doar o lingură de suc de lămâie adaugă o notă de aciditate pentru a echilibra dulceața sosului. Câteva linguri de sos de soia sărat și savuros (sau tamari, dacă preferați fără gluten) funcționează, de asemenea, pentru a menține dulceața sub control.
Un alt ingredient este usturoiul. Puteți adăuga cuișoarele tocate în tigaia fierbinte pentru a le găti foarte puțin înainte de a turna sosul.
Toate ingredientele se amestecă bine până când mierea se dizolvă, apoi prăjiți somonul. Odată ce tigaia unsă cu ulei este încinsă, adăugați somonul cu pielea în sus și gătiți-l până când partea de jos este aurie, apoi întoarceți-l și mai gătiți încă aproximativ două minute.
Adăugați usturoiul. Gătirea usturoiului până când este parfumat (dar fără a căpăta culoare) va scoate în evidență aroma.
Se toarnă sosul, acesta fiind momentul în care se întâmplă adevărata magie. Somonul se termină de gătit în timp ce fierbe într-o baie de sos. Căldura de pe aragaz îngroașă și sosul și este o idee bună să stropiți fileurile cu sos în aceste ultime minute de gătire. În acest fel, vor căpăta un luciu frumos și o aromă suplimentară.
FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia