Prima pagină » Actualitate » Cum se pot angaja românii în străinătate cu salarii de 50.000 de euro pe an

Cum se pot angaja românii în străinătate cu salarii de 50.000 de euro pe an

Cum se pot angaja românii în străinătate cu salarii de 50.000 de euro pe an

Cum se pot angaja românii în străinătate cu salarii de plătite cu 50.000 de euro pe an? Peste 52.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional, iar angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin reţeaua Eures România, 252 de posturi, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Dintre cele 52.331 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, cele mai multe sunt oferite pentru: curier (4.259); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (2.881); agent de securitate (2.848); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.338); manipulant mărfuri (2.001); lucrător comercial (1.888); ambalator manual (1.815); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.049); dulgher – restaurator (1.011); conducător auto transport rutier de mărfuri (947); ajutor bucătar (924).

2.539 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; agent de vânzări; consilier/expert/inspector/referent de specialitate financiar-contabilitate; programator; administrare cont etc.), 8.130 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; agent servicii client; conducător auto transport rutier de mărfuri; asistent maternal; operator introducere,validare şi prelucrare date etc), 10.801 pentru persoanele cu studii profesionale (manipulant mărfuri; lăcătuş mecanic; ambalator manual; şofer de autoturisme şi camionete; confecţioner asamblor articole din textile etc.), scrie Agerpres.

30.861 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale

Restul de 30.861 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (curier; agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; muncitor necalificat în industria confecţiilor etc).

Angajatorii din SEE pun la dispoziţie, prin intermediul reţelei Eures România, 252 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în Spania – 66 locuri de muncă pentru lucrători în agricultură şi inginer specializat în domeniul feroviar; Finlanda – 39 de locuri de muncă pentru maşinişti CNC, medic generalist (servicii de gardă), asistent medical autorizat, medic generalist, medic generalist (servicii de gardă), asistent medical autorizat şi medic generalist.

Pentru un post de manager în dezvoltarea afacerilor în Malta, angajatorii plătesc 50.000 de euro pe an. Acelaşi salariu îl primeşte şi un inginer în automatizare. Salariul pentru un post de şofer de autocamion în Alicante, Spania porneşte de la 2.300 de euro pe lună.

În Germania sunt disponibile 32 de locuri de muncă pentru: tehnician în mecatronică auto (carosier auto); muncitor în producţie; tehnician service; mecatronist; lucrători în producţie – procesare produse din carne; tehnician electronist; fizioterapeut; sudor; în Letonia – 30 locuri de muncă pentru: sudor; Malta – 28 locuri de muncă pentru: inginer automatizare asigurarea calităţii; manageri dezvoltare afaceri; şofer taxi; bucătar; Danemarca – 25 locuri de muncă pentru: sudor; tehnician industrial; Belgia – 14 locuri de muncă pentru: muncitor necalificat în agricultura (pentru recoltarea de căpşuni); tehnician reţele de telecomunicaţii; macaragiu; electrician tensiune medie; electrician iluminat stradal; Suedia – 10 locuri de muncă pentru: măcelar/tranşator; Austria – 5 locuri de muncă pentru: tehnician producţie; Norvegia – 3 locuri de muncă pentru: supraveghetor fermă; bucătar, relatează Agerpres.

Cei care își doresc să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând site-ul www.anofm.ro/EURES.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și