Cum se pregătește „Orezul săracului”, o rețetă de POST simplă și delicioasă
Postul Paștelui este cel mai dificil post de peste an, așadar este nevoie de multă creativitate pentru pregăti mâncăruri delicioase în această perioadă.
Dacă ți-e poftă de ceva dulce, poți pregăti ”orezul săracului”, un desert simplu, rapid și foarte bun. Pentru a pregăti rețeta ”orezul săracului” nu ai nevoie să petreci mult timp în bucătărie, se poate găti foarte repede.
Ingrediente
1 cană de orez
3 căni de apă
5 linguri de zahăr
esență de rom
stafide
coajă de portocală
(Opțional) 5-6 cuburi de rahat
Mod de preparare:
Orezul se spală în apă călduță, apoi se pune la fiert și se lasă pe foc cât timp este indicat pe ambalaj. Se amestecă din când în când. Când orezul este fiert, se adaugă zahărul, esența de rom, stafidele, rahatul și coajă de portocală. Amestecă bine și mai lasă pe foc încă 5 minute, pentru că aromele să se întrepătrundă.
Orezul săracului se pune în boluri sau farfurii cât este încă fierbinte.
Dacă îți plac alte arome, poți pune esență de vanilie, fulgi de cocoș, coajă de lămâie. Orezul poate fi servit cu scorțișoară sau cu dulceața preferată. Poți presară deasupra budincii de orez fructe de pădure congelate sau proaspete, biscuiți, cacao, alune, migdale, nuci.