Prima pagină » Actualitate » Cum se prepară cele mai bune SARMALE de post. Sfaturi și trucuri utile pentru gospodine

Cum se prepară cele mai bune SARMALE de post. Sfaturi și trucuri utile pentru gospodine

Cum se prepară cele mai bune SARMALE de post. Sfaturi și trucuri utile pentru gospodine
FOTO - Caracter ilustrativ: Shutterstock

Fie că suntem în Postul Crăciunului sau al Paștelui, sarmalele fără carne pot fi foarte delicioase, dacă sunt urmați câțiva pași importanți.

Acestea sunt ușor de preparat, sănătoase și potrivite pentru orice familie, indiferent de rețetă. Sarmalele de post sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc să încerce un preparat tradițional de post, iar savoarea să rămână aceeași.

Ingrediente de bază pentru sarmale de post

În varianta simplă și gustoasă, sarmalele de post sunt făcute din ingrediente care respectă alimentația de post. Știrile Pro TV oferă câteva dintre acestea, esențiale pentru sarmalele de post:

Orez: Este baza umpluturii pentru sarmale, iar textura sa se combină perfect cu celelalte ingrediente.

Ciuperci: Sunt folosite pentru a adăuga o consistență deosebită, înlocuind carnea din varianta clasică de sarmale. Pentru cei care nu preferă ciupercile, acestea pot fi eliminate și înlocuite de alte legume.

Ceapă și morcovi: Acestea sunt ingrediente de bază în multe rețete românești, iar în sarmalele de post aduc dulceață și profunzime gustului.

Condimente: Mărar, boia de ardei, foi de dafin, piper și sare. Sunt condimente care dau savoare sarmalelor.

Frunze de varză murată: Fără acestea, nu se pot face sarmale pentru că sunt esențiale pentru a înfășura umplutura. Frunzele de varză murată adaugă un gust acru, caracteristic preparatelor de post.

Cum se prepară sarmalele de post

Totul începe cu pregătirea umpluturii. Orezul se călește împreună cu ceapa și morcovul, iar ciupercile (proaspete sau uscate) sunt adăugate pentru a intensifica aroma.

După ce ingredientele sunt bine amestecate și condimentate, urmează umplerea frunzelor de varză murată. Ele se rulează cu grijă pentru a forma sarmalele, care sunt apoi așezate într-un vas mare, adesea de lut, pentru a fi fierte.

Sarmalele de post se fierb la foc mic, adăugându-se câteva linguri de pastă de roșii sau zeamă de varză pentru un gust autentic.

Atenție, este important ca sarmalele să fiarbă lent, pentru a permite ingredientelor să își elibereze aromele și pentru a obține un preparat delicios și consistent!

Cum se împăturesc sarmalele de post

Împăturirea sarmalelor de post poate varia în funcție de frunzele folosite (varză, viță, ștevie, lobodă) și de preferințele gospodinei, potrivit sursei citate.

FOTO – Caracter ilustrativ: Shutterstock

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Zilele în care nu se fac nunți în 2026 și 2027. Calendar ortodox complet
Digi24
Vladimir Putin a fost scos din sărite de întrebările unui jurnalist de la BBC: „Ce prostie”
Cancan.ro
EXCLUSIV | Imagini SFÂȘIETOARE la mormântul Ștefaniei Szabo, în prag de Crăciun. Omagiul care îți rupe sufletul
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Astrolog, la Interviurile Adevărul: 2026 ar putea aduce schimbări de Guvern în România. „Va fi un an al revoltelor. Se cere vărsare de sânge”
Mediafax
Ce practici au românii de Ignat: Tradiții, credințe și obiceiuri păstrate din vechime
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Reacția Turciei după ce forțele sale aeriene au doborât o dronă care a încălcat spațiul aerian
Cancan.ro
De ce ar fi murit mama Mihaelei Rădulescu, de fapt. Văduva lui Felix Baumgartner, primul mesaj oficial: 'Nu a fost bolnavă'
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Prima întâlnire cu extratereștrii! Un astronom dezvăluie totul
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Cel mai nou și avansat portavion al Chinei a traversat Strâmtoarea Taiwanului