Cum se prepară corect cafeaua turcească la ibric. REȚETA, dezvăluită de chef Cătălin Scărlătescu
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta corectă de cafea turcească la ibric. Juratul de la celebrele emisiuni culinare le-a mărturisit, în urmă cu ceva timp, colegilor săi de la masa juriului secretul pentru această cafea, pe care l-a învățat chiar de la o turcoaică.
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, mai ales dimineața, însă trebuie să respecți câteva indicații simple dacă vrei să savurezi o cafea clasică turcească.
Mai mult, această rețetă este gustoasă și este mai bună decât alte modalități de preparare a cafelei. Află ce pași trebuie să urmezi ca să-ți iasă ca la carte!
Cei trei jurați au vrut să savureze o cafea în culisele emisiunii, iar chef Florin Dumitrescu a recunoscut că nu știe cum se prepară cafeaua turcească la ibric. Astfel, colegul său i-a explicat care este cea mai bună rețetă.
Cum se prepară o cafea la ibric autentică
Se pune apă la fiert, iar pentru fiecare ceașcă se adaugă câte o linguriță de zahăr. Pentru fiecare porție ce urmează a fi servită se pun două lingurițe de cafea, potrivit rețetei dezvăluite de Chef Scărlătescu.
Apoi se lasă la fiert și, când începe să dea în clocot, se varsă sau se pune cu o lingură caimac în fiecare ceașcă. Se toarnă apoi cafeaua turcească din ibric și se savurează, potrivit dcnews.ro.