Cum se SPALĂ corect fructele, pentru a îndepărta pesticidele de pe ele. Care sunt paşii, pe care multe gospodine îi ignoră
Când cumpărăm fructe și legume din supermarket, e important să le spălăm înainte de a le consuma, pentru că acestea ar putea avea diverse microorganisme pe coajă, dar trebuie să știm și cum s-o facem. Fie sunt contaminate de o igienă precară, din cauza manipulării lor, fie sunt alimente care provin din pământ sau prin prezența unor pesticide naturale sau chimice în timpul producerii lor.
Deși există elemente pe care nu le putem vedea cu ochiul liber, este important ca acestea să fie curățate, împiedicându-le să pătrundă în corpul nostru și să provoace efecte negative, notează Playtech.
Cum se spală corect fructele pentru a îndepărta pesticidele. Paşii de urmat, multe gospodine îi ignoră Dar, al fel de important, sunt și pașii pe care-i avem de făcut. Așa că, în cele ce urmează, îți explicăm cum se spală corect fructele pentru a îndepărta pesticidele.
Învață cum se spală corect fructele pentru a îndepărta pesticidele
Deși nu știm exact ce alimente conțin pesticide, există unele la care trebuie să fim mai atenți, deoarece datorită compoziției lor, pesticidele sunt folosite pentru a preveni deteriorarea pe tot parcursul procesului, dintre care se remarcă căpșunile, spanacul, merele, strugurii, piersicile, varza, spanacul și cireșele.
Iată pașii de urmat, pe care unele gospodine îi ignoră:
- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, înainte de a începe curățarea;
- Aruncați toate fructele deteriorate sau în stare proastă;
- Treceți toate fructele și legumele sub jet de apă curentă;
- Cu o perie moale, frecați murdăria acumulată;
- Folosiți hârtie absorbantă și îndepărtați toată umezeala și orice microorganisme aderate;
- Păstrați apa pe care ați folosit-o pentru curățare și aplicați-o pentru a uda plantele sau pentru a curăța podelele.
Apoi, mai sunt câțiva pași de făcut pentru o dezinfectare benefică a legumelor și fructelor. Astfel că, într-un castron, se pun toate alimentele pe care doriți să le dezinfectați, de preferat optați pentru aplicarea lichidelor dezinfectante alimentare, urmând instrucțiunile de utilizare ale acestora, se lasă să se odihnească aproximativ 15 minute, se strecoară și se lasă alimentele să se scurgă, după care se trece la îndepărtarea secțiunilor deteriorate, cu un cuțit.
Curățarea și dezinfectarea alimentelor este foarte importantă, iar acest lucru trebuie aplicat la toate produsele, deoarece nu știm de unde provin sau cum au fost manipulate.