Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a confirmat că Evaluarea Națională și Bacalaureatul, examenele naționale de la sfârșitul anului școlar 2020-2021, se vor desfășura cu prezența fizică a elevilor, chiar și în localitățile aflate în carantină.
În acest sens, Sorin Cîmpeanu a declarat că a inițiat discuții la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), fiind optimist că se va face o excepție, iar elevii din anii terminali să susțină examenele naționale în sălile de clasă, așa cum este normal.
Sindicaliștii de la metrou, conduși de Ion Rădoi, au anunțat că renunță la protestul spontan declanșat vineri dimineață, în urma negocierilor de la Prefectura București cu conducerea Metrorex și cu prefectul Alin Stoica, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate situației.
Astfel, chiar dacă liniile au fost deblocate, aseară, circulația metroului a fost reluată abia sâmbătă dimineață, pentru că – din punct de vedere tehnic – nu era posibil mai devreme.
Sindicaliștii care au participat la greva de la metrou acuză că Metrorex vrea să le taie salariile, după ce Ministerul Transporturilor a anunțat reduceri de cheltuieli. Surse din cadrul Metrotrex au declarat în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO că, joi seară, cu doar o zi înainte de protest, Consiliul de Administrație s-a reunit într-o ședință, iar pe ordinea de zi s-a aflat reducerea personalului Metrorex și tăierea salariilor.
Mai mult, Dan Vasile, revizor tehnic în cadrul depoului Metrorex, susține că 47 de mecanici au fost concediaţi, însă ulterior s-a revenit asupra deciziei şi au fost reangajaţi, însă doar o parte au mai acceptat.
Nemulțimirea noastră este că s-a anunțat o reducere a salariilor cu 20% și reduceri de personal. 47 de mecanici au fost concediaţi, s-a revenit apoi şi au fost reangajaţi. Se pare că doar o parte au mai acceptat. Se fac disponibilizări de personal la toate secţiile din metrou. S-a solicitat reducerea salariilor cu 25%”, a spus acesta într-o conferință de presă.
Ziua în care ce va trece la ora de vara va fi cea mai scurtă din an. În noaptea de de sâmbătă spre duminică (27/28 martie) vom da, din nou, ceasurile înainte cu o oră.
Parlamentul European a votat pentru eliminarea orei de vară din 2021. Țările care doreau să fie permanent în timpul verii își vor regla ceasurile pentru ultima dată în ultima duminică din martie 2021.
Cei care optează pentru iarnă permanentă își vor schimba ceasurile pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.
Vaccinarea cu Johnson & Johnson ar urma să înceapă în România de la jumătatea lunii aprilie, a anunțat Ministerul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Ministerul Sănătăţii a explicat și de ce este necesară o singură doză în cazul vaccinului. El spune că datele preliminare din studiul clinic de fază 1 au sugerat că o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, iar rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării vaccinului Johnson & Johnson, au confirmat acest lucru.
Horoscopul zilei de 27 martie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.
Luna traversează și astăzi zodia Fecioară și ne aduce o mai mare doză de răbdare și atenție la detalii, însă prin aspectele tensionate pe care le face cu Mercur, guvernatorul zodiei, și cu Neptun, ambele în Pești, dar și cu Marte din Gemeni, este posibil să fim mai puțin raționali și să trebuiască să depunem efort pentru a nu ne enerva, pentru a nu ne dezechilibra emoțional și pentru a ne menține focusată atenția.
Potrivit prognozei meteo de sâmbătă, 27 martie 2021, vremea va fi în general apropiată de normalul perioadei, din punct de vedere termic, iar în cursul zilei va fi predominant frumoasă.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar cerul va fi variabil în nord-est şi mai mult senin în restul teritoriului.
Vremea de duminică, 28 martie, va fi apropiată de normal sub aspect termic, chiar uşor mai caldă în regiunile sudice, dar şi mai rece în nord-est.
Numărul românilor activi fără un loc de muncă a ajuns, la finalul anului pandemic 2020, la 470.000 de persoane, în creștere cu 116.000 de persoane (32,7%) față de sfârșitul anului 2019. Și rata șomajului a crescut, de la 3,9% în ultimul trimestru din 2019, la 5,2%, la finalul anului trecut.
Populaţia activă a României, în care intră toate categoriile de salariați, forțele armate și asimilații și inclusiv cei care lucrează informal și la negru, era de 8,975 milioane de persoane.
Din totalul lor, 8,505 de milioane de erau persoane ocupate, iari 470.000, şomeri, arată datele Institutului Național de Statistică publicate vineri.