Prima pagină » Actualitate » Cum vă pot fura hackerii BANII din cont, dacă puneți telefonul la încărcat. Mulți au fost păgubiți

Cum vă pot fura hackerii BANII din cont, dacă puneți telefonul la încărcat. Mulți au fost păgubiți

Cum vă pot fura hackerii BANII din cont, dacă puneți telefonul la încărcat. Mulți au fost păgubiți

Majoritatea persoanelor au cel puțin o aplicație pe telefon, ce include datele contului bancar. Reprezentanții FBI au atras atenția asupra riscurilor de securitate la care se expun cei care își pun la încărcat telefoanele în stații de încărcare publice, cum ar fi aeroporturile, sau transportul în comun. 

Într-o societate în care este din ce în ce mai dificil să ne despărțim de telefoanele mobile, mulți dintre noi apelăm la stațiile de încărcare publice, cum ar fi transportul în comun, trenurile, spațiile comerciale sau aeroporturile. FBI-ul atrage atenția asupra riscurilor de securitate asociate cu aceste stații, evidențiind că dispozitivele noastre pot fi vulnerabile la programe malițioase.

Acest fenomen este cunocut drept „juice jacking”, un termen introdus în 2011, când cercetătorii au început să investigheze pericolele utilizării stațiilor de încărcare publice. Pe scurt, dispozitivele telefonice sunt infectate cu software malițios atunci când sunt conectate la un port USB compromis, permițând hackerilor să preia controlul asupra datelor de pe telefon.

Experții subliniază că, în multe cazuri, cablurile de încărcare sunt, de fapt, și cabluri de date, facilitând transferul de informații între dispozitive. Astfel, conectând telefonul la un port compromis, hackerii pot accesa nu doar contactele și mesajele, ci și fotografiile, parolele sau conturile bancare.

Drew Paik, fost expert în securitate, a explicat:

„Dacă portul este compromis, nu există limite pentru informațiile pe care un hacker le poate prelua.”

FOTO: Pexels

Citește și:

Pentru a doua zi la rând, hackerii ucraineni au lovit sistemele informatice ale instituțiilor din Rusia

Aplicația TELEGRAM, „dark-web-ul” care găzduiește „piețe subterane” pentru infractori: „Transferăm 3.000.000 USDT furați din străinătate pe zi”

VICTIMELE înșelătoriilor online, păcălite a doua oară de escroci, pe rețelele de socializare. La ce trebuie să fie atenți românii

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele