Curtea Constituțională a respins candidatura la alegerile prezidențiale a Dianei Iovanovici Șoșoacă, în ședința de sâmbătă, precizează surse oficiale pentru Gândul.
UPDATE
Candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale a fost validată, cu vot unanim, de Curtea Constituțională, în ședința de la ora 21.00.
Tot la ora 21.00, CCR a judecat și respins, ca inadmisibilă, contestația formulată de Asociația Europeană pentru Opoziție Economică împotriva candidaturii domnului Ion-Marcel Ciolacu la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.
UPDATE
Curtea Constituțională a admis ambele contestații formulate pe numele candidatei Diana Iovanovici Șoșoacă.
Cu majoritate de voturi, a admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, se arată în comunicatul CCR.
În aceeași ședință, Curtea, având în vedere necesitatea unei documentări suplimentare, a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21:00, dezbaterea contestației împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, contestație formulată de domnul Talpoș Ioan.
Contestațiile împotriva lui Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor și Ludovic Orban au fost respinse cu vot unanim.
Știrea inițială.
Potrivit acelorași surse, CCR a respins contestațiile referitoare la candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor. Iar votul pentru candidatura lui Mircea Geoana amânat pentru 21 octombrie.
Candidatura la prezidențiale a șefei SOS, Diana Șoșoacă, a ajuns pe masa magistraților Curții Constituționale a României.
Două contestații pe numele Dianei Șoșoacă au fost depuse la CCR. Candidata SOS este acuzată de fals și uz de fals cu privire la listele cu semnături depuse la Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile parlamentare și prezidențiale, inclusiv cele care provin din diaspora.
Aceasta este acuzată de mai mulți foști lideri de filiale ai partidului că SOS s-ar afla în afara legii încă dinainte de alegerile din iunie 2024, iar acuzațiile merg până la fals și uz de fals cu privire la listele cu semnături depuse la Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile parlamentare și prezidențiale, inclusiv cele care provin din diaspora.
Scandalul de proporții a izbucnit după ce foști membri ai S.O.S. România, eliminați din partid, ar fi descoperit ilegalități pe care liderul formațiunii politice, Diana Șoșoacă, le-ar fi săvârșit.
Aceștia le-au inclus ca acuzații în plângerea depusă, recent, la Direcția Națională Anticorupție, și apoi la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (PICCJ) și chiar la Curtea Constituțională.
Pe ordinea de zi a Curții Constituționale de sâmbătă au fost 7 contestații.
Pe numele Dianei Iovanovici Șoșoacă au despus contestații Amalia Bellantoni și Ursa Mihai Gheorghe.
Nu doar candidatura Dianei Iovanovici Șoșoacă a fost contestată, ci și cele ale lui Mircea Geoană, de către Talpoș Ioan, Nicolae Ciucă, de către Șerban Sandra Puica, Kelemen Hunor, de către Todiroaie Ioan, Ludovic Orban, de către Valerian Stan și Miron Cosma, de către Todiroaie Ioan.
CCR a avut ca termen de soluționare data de 5 octombrie 2024.
Știre în curs de actualizare
CITEȘTE ȘI: