CUTREMUR în România. Ce magnitudine a avut seismul

Publicat: 07 09. 2024, 10:02
Actualizat: 07 09. 2024, 10:04
A fost cutremur în România, sâmbătă dimineața, 7 septembrie 2024

Un cutremur a avut loc în România, în dimineața zilei de sâmbătă, 7 septembrie 2024. Seismul s-a înregistrat în Oltenia, județul Gorj. INFP a transmis toate informațiile.

Un seism a fost înregistrat sâmbătă dimineața, 7 septembrie 2024. Cutremurul a avut loc în Oltenia, județul Gorj, având o magnitudine de 3.8 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 16.9 kilometri. A avut loc la ora 09:06.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 17km NV de Târgu Jiu, 65km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 97km E de Reșița, 99km V de Râmnicu Vâlcea”, transmite INFP.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în prima săptămână a lunii septembrie 2024, au avut loc 8 cutremure.

Un seism a avut loc sâmbătă dimineața, 7 septembrie 2024, în Oltenia / sursă foto: INFP

Vezi și Au trecut 38 de ani de la unul dintre cele mai mari CUTREMURE din România. „Blocul se balansa nebun, ca o trestie în vânt”

Ce trebuie să faci în cazul unui cutremur major?

În condițiile în care are loc un cutremur major, în primul rând trebuie să îți păstrezi calmul. Specialiștii recomandă să nu fugi pe scări, holuri sau paliere și, de altfel, să nu utilizezi liftul pentru a ieși din clădire. Există posibilitatea ca sistemul electric să fie afectat în cazul producerii unui seism de o intensitate majoră, precum și structura clădirii.

De asemenea, specialiștii recomandă să nu stai în dreptul geamurilor, deoarece acestea se pot sparge. Totodată, este indicat să eviți aglomerația și spațiile deschise, mai ales în zonele în care există multe clădiri. Unele dintre fațade pot cădea. De altfel, se recomandă ca oamenii să aibă un kit de urgență, în asemenea situații. Acesta ar trebui să conțină, printre altele, apă potabilă, mâncare neperisabilă, o lanternă și baterii, o pătură, un fluier și un cuțit.

Sursă foto: infp.ro, Pixabay