CUTREMUR în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit cel mai puternic
În ziua de 22 Martie 2023, la ora 06:50:59 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 130km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 50km E de Brașov, 51km SE de Sfântu-Gheorghe, 63km NV de Buzău, 65km N de Ploiești, 77km V de Focșani, 89km NE de Târgoviște.
Un alt cutremur s-a produs în Gorj
Un nou cutremur s-a produs în zona Olteniei, județul Gorj. Seismul a avut loc, marți, la ora 14:14:41, și a avut magnitudinea ml 2.1, conform datelor Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).
Este posibil să fim loviți de un cutremur cu magnitudinea 11? Anunțul care a creat îngrijorare
Cutremurul este una dintre calamitățile naturale care sperie pe oricine, mai ales că în ultima perioadă o serie de seisme au lovit România. Mai mult decât atât, pe 6 februarie, două cutremure devastatoare au lovit Turcia și Siria, aproape 50.000 de persoane și-au pierdut viața.
EXCLUSIV VIDEO | Ordinul criminal al lui Ceaușescu dat la patru luni după cutremurul din 1977. ”A doua zi s-a curățat tot și s-au plantat panseluțe. Acei oameni au fost îngropați de vii”. De ce minciunile dictatorului încă pot face victime în centrul Capitalei la un seism peste 7
Decizii ascunse în stenogramele unei ședințe din 4 iulie 1977 ies la iveală la aproape jumătate de secol de la cel mai distructiv cutremur pe care l-a avut România, care în câteva secunde a pus la pământ zeci de clădiri numai în București. Din ordinul lui Nicolae Ceaușescu, clădiri din centrul Capitalei afectate de cutremurul din 4 martie 1977 au rămas neconsolidate. Oameni prinși atunci sub dărâmături au fost abandonați pentru că dictatorul a ordonat oprirea căutărilor și curățarea rapidă a zonei de ruinele clădirilor.
Cutremurul din 1940, cu magnitudine 7,7, a fost cel mai puternic din România în ultimul secol, dar seismul din 1977, cu magnitudine 7,4, a fost cel mai distructiv: aproape 1.500 de persoane decedate, dintre care 90% în București, peste 11.000 de răniți, 32 de clădiri prăbușite și zeci de mii de locuințe afectate grav.