CUTREMUR în Vrancea, seara trecută. Măsurile pe care să le iei în cazul unui seism major

Publicat: 25 08. 2024, 09:48
Actualizat: 25 08. 2024, 09:54

A fost înregistrat un alt cutremur în zona Vrancea, sâmbătă seara, 24 august 2024. Seismul a avut loc la ora 20:12.

Un seism a fost înregistrat, seara trecută, în România. Cutremurul s-a produs în zona Vrancea, având 3.4 grade pe scara Richter. S-a produs la o adâncime de 144.6 kilometri.

„În ziua de 24.08.2024, 20:12:46 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.4, la adâncimea de 144.6 km. Cutremurul s-a produs la 50km V de Focșani, 61km N de Buzău, 63km E de Sfântu-Gheorghe, 72km E de Brașov, 88km NE de Ploiești”, transmite INFP.

A fost înregistrat un cutremur de 3.4 grade pe scara Richter, seara trecută, în zona Vrancea / sursă foto: INFP

Alte trei seisme au avut loc în cursul zilei de joi, 23 august 2024. Cutremurele au avut loc în zona Banatului. Primul s-a înregistrat la ora 04:40, având 2 grade pe scara Richter, la o adâncime de 19,6 kilometri. Cel de-al doilea cutremur a avut loc la ora 06:22, având magnitudinea de 2.3 grade pe scara Richter. S-a produs la o adâncime de 5 kilometri. Al treilea seism s-a produs la ora 11:38, având 2 grade pe scara Richter (adâncime de 4.8 kilometri).

Vezi și Cutremur într-o zonă complet NEOBIȘNUITĂ din România! Oamenii au intrat în panică

Ce măsuri să respecți în condiițile în care se produce un cutremur de o intensitate mare?

Există mai multe măsuri care pot fi respectate, în condițiile producerii unui seism cu o intensitate mare. În cazul în care se produce un cutremur major, este recomandat să nu fugi pe holuri, scări, paliere și nici să utilizezi liftul. Trebuie să îți păstrezi calmul. În astfel de situații, sistemul electric ar putea să cedeze și riști să rămâi blocat în lift. În plus, structura clădirii poate fi afectată, iar scările să se surpe. Nu se recomandă apropierea de geamuri sau de zonele în care pot cădea diverse obiecte sau construcții. Trebuie să fie evitată aglomerația și spațiile în care există riscul căderii unor fațade. Se recomandă deținerea unui kit de supraviețuire. Acesta trebuie să conțină apă potabilă, alimente neperisabile, o pătură, baterii și lanternă, un radio, un cuțit și un kit de prim ajutor. Totodată, în kit ar fi ideal să se regăsească și un fluier. Dacă o persoană este rănită, acordă primul ajutor și raportează situația imediat către autoritățile competente.

Sursă foto: infp.ro, Pixabay