Prima pagină » Actualitate » Dan Diaconescu, despre cum s-a încercat asasinarea lui Adrian Păunescu. „Devenea mai iubit decât Nicolae Ceaușescu”

Dan Diaconescu, despre cum s-a încercat asasinarea lui Adrian Păunescu. „Devenea mai iubit decât Nicolae Ceaușescu”

Dan Diaconescu a vorbit despre cum s-a încercat asasinarea poetului Adrian Păunescu, unul dintre cei mai iubiți români în anii comunismului. De asemenea, fostul patron al OTV a abordat și subiecte referitoare la Corneliu Vadim Tudor și chiar modul în care a murit Mihai Eminescu.

Părintele „Senzaționalului” din media românească, poate cel mai controversat, adulat și în același timp comentat ziarist, Dan Diaconescu a fost invitatul din această săptămână al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”.

Față în față cu Adrian Artene, Dan Diaconescu lasă deoparte povestea Elodiei sau scandalurile monstruoase cu fostul luptător Tolea Ciumac, și sapă și mai adânc în istoria României cu discuții despre unele dintre cele mai puternice mistere mioritice, comentând așa numitele Teorii ale Conspirației din literatura română: a fost sau nu otrăvit Mihai Eminescu, a fost sau nu ucis Marin Preda de către Securitate sau a fost sau nu ucis Adrian Păunescu, speță în jurul căreia jurnalistul are o ipoteză care va răsturna tot ceea ce știam până acum ca fiind adevărat despre prea iubitul scriitor.

Dan Diaconescu: „S-a încercat asasinarea lui”

„Am trăit în aceeași perioadă, l-am cunoscut foarte bine, un om extraordinar. Nu pot să acuz nici că a fost crimă, nici că n-a fost. De ce? Pentru că eu știu și, din ce am citit, și de la domnia sa că s-a încercat asasinarea lui în momentul post-Cenaclul Flacăra.

Trebuie să înțelegeți că omul ăsta era ceva… influencer e puțin spus; era un fenomen care nu s-a mai pomenit, Beatles-ul de România. Ce să mai! Eu, tânăr fiind, nu știam cum să sar geamul, că bilete nu se mai găseau! Revista Flacăra, pe care el o ținea, era ceva ieșit din comun, părea un ziar capitalist, nu știu cum de Ceaușescu tolera așa ceva.

Erau 100 de ziariști nemaipomeniți acolo, iar această gașcă face acest fenomen cultural, Cenaclul Flacăra, care era clar că risca să erodeze cultul personalității lui Nicolae Ceaușescu. Pe zi ce trecea, Adrian Păunescu devenea mai iubit decât Nicolae Ceaușescu.

Cert este că se întâmplă ceva în 1985, la Ploiești, se stinge lumina pe acolo, furtună și mor niște oameni, domne’, au murit oameni! Cinci, poate mai mulți, poate mai puțini… mulțimea s-a busculat acolo, cum se întâmplă pe stadioanele de fotbal, s-au călcat în picioare. Ploua, fulgera… și s-a întâmplat asta. Acum, Ceaușescu a folosit momentul ca să interzică, brusc, Cenaclul Flacăra. Și, ca să vă arăt că avea ceva cu Adrian Păunescu, el este marginalizat, interzis, cam cum am fost eu în ultimii 12 ani. Mă rog, la o scară mai mică!

Ce om al lui Ceaușescu era Păunescu? Între ‘85 și ’89, mă mir că nu l-au băgat și la pușcărie, a fost ostracizat, fără bani, fără alea, i s-au luat casele! Regimul Ceaușescu nu l-a iubit în ultimii ani”, a povestit Dan Diaconescu.

Podcastul poate fi urmărit integral pe canalul de YouTube „Altceva cu Adrian Artene”

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

CITEȘTE ȘI:

Dan Diaconescu: „Vadim Tudor îmi spunea permanent că se teme pentru viața lui”

Laurențiu Teodorescu este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si ... vezi toate articolele

Citește și