Dan Diaconescu susține că filmările în care apare ca PROTAGONIST al unor scene de sex cu minore sunt deepfake: „Atât s-a putut face în România”

Dan Diaconescu susține că filmările în care apare ca PROTAGONIST al unor scene de sex cu minore sunt deepfake: „Atât s-a putut face în România”
Dan Diaconescu
Publicat: 20/08/2024, 23:12

Dan Diaconescu, fost realizator TV, neagă că ar fi fost protagonistul scenelor de sex cu minore filmate și depuse ca probe în instanță. „Cele 15 așa zise fișiere video sunt identice, și fac parte dintr-o secvență de câteva secunde, de tip deepfake”, susține Diaconescu.

Fostul realizator TV este acuzat de sex cu minore și folosirea prostituției infantile. Înregistrări video descoperite în telefonul unui suspect arată că Diaconescu a fost filmat în dormitorul unui apartament din Constanța.

Fișierele, realizate cu o cameră ascunsă, sunt acum probe în procesul în care fostul patron OTV este judecat pentru infracțiuni grave. Procesul continuă, cu următorul termen stabilit pentru 4 septembrie 2024. În timp ce Dan Diaconescu contestă legalitatea probelor, despre care susține că sunt deepfake, instanța le consideră valide. Martorii susțin că materialele audio-video cu Dan Diaconescu au fost realizate pentru șantaj și au fost descoperite de polițiști în telefonul unei persoane din cercul fetelor implicate.

Dan Diaconescu este acuzat de procurori că a întreținut raporturi sexuale în 2020 și 2021 cu două surori, Alina și Adina Turceanu, pe atunci minore. Întâlnirile ar fi avut loc în prima fază într-o cameră de hotel din stațiunea Olimp și ulterior într-un apartament din cartierul Poarta 6 din Constanța

Diaconescu este cercetat pentru două infracţiuni de act sexual cu un minor şi cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile, în dosarul „Sex cu minore”. În data de 7 aprilie 2024, el a fost reținut. Procurorii au cerut, la acel moment, arestarea preventivă a acestuia, solicitare respinsă, însă, de Judecătoria Constanţa, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu. O săptămână mai târziu, pe 13 aprilie, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis ca Dan Diaconescu să fie cercetat sub control judiciar.

Clarificările transmise de Dan Diaconescu în cazul înregistrărilor care îl incriminează

Dan Diaconescu a transmis, însă, o serie de precizări cu privire la înregistrările care sunt acum probă în dosarul în care e acuzat de sex cu minore.

„Sunt Dan Diaconescu și, în virtutea aflarii adevărului, in ciuda faptului ca mi s a confiscat dreptul de a ma apara, vă comunic in vederea publicarii următoarele :

-eu NU apar în nicio secvență video făcând sex cu o minoră, pentru simplul motiv ca nu am făcut niciodată sex cu vreo minoră.
-cele 15 așa zise fișiere video sunt identice, și fac parte dintr o secvență de câteva secunde, de tip deep fake, realizată cu o aplicație chinezească (ZAO), în scopul încercării șantajării mele.
-chiar și trucata, filmarea NU contine nici macar un cadru în care eu să apar împreună cu o altă persoană.
-așa zisa filmare este considerată fake chiar de către Ministerul Justiției, printr o expertiza realizată de către INEC, care atestă ca filmul cu o durata de cateva secunde “nu este original”
-autorii acestei înscenări, Nicolau Ionuț – Mizu, Dicu Nicolae Alexandru, Pisica Toni Alexandru, Borcan Alexia Anamaria, Sava Daniel Mihai și Gemenetzidis Iorgos
au fost trași pe sfoară de către anchetatori. Cei 6 au fost amenințați, obligați să mintă în declarații, la schimb promițându-li-se eliberarea din pușcărie (unii dintre ei erau deja arestați în alte dosare) sau neinculparea în dosarul de încercare a șantajării mele. Nici în acest moment Mizu și Dicu nu au fost eliberați din închisoare, iar împotriva celorlalți s a început urmărirea penală pentru șantaj!
-Pe 4 septembrie, Mizu, Dicu și Pisica vor da pentru prima oară declarații in instanță : vor spune adevărul, ca au fost influențați de către anchetatori sa și schimbe declarațiile in mai multe randuri și să mintă? Sau își vor anula declarațiile date la poliție, anul trecut, pe motiv ca, de exemplu, nu au fost informați ca aveau dreptul la tăcere? Și apoi, nici la judecătoria Constanța pe 4 septembrie nu vor mai declara nimic pentru a nu se autoincrimina?
Nu ratați in concluzie procesul meu, bazat pe o înscenare ridicolă, de cea mai joasa speta, fiindcă nici nu știți ce pierdeți! Atât s a putut face în România ca mie să nu mi se permita să mă întorc în televiziune.
PS .Va reamintesc ca anul trecut mascatii au descins in locuința mea ,fix cu câteva zile înainte ca eu sa ma fi întors în casele romanilor, prin intermediul OTV , după o interdicție de 10 ani, unica în Uniunea Europeană !”, se arată în comunicatul transmis de Dan Diaconescu.

CITEȘTE ȘI:

Începe procesul în „Dosarul minorelor” pentru Dan Diaconescu. Tribunalul Constanţa a respins CONTESTAȚIA fostului patron OTV

Dan Diaconescu nu a reușit să-i convingă pe judecători: Rămâne sub CONTROL judiciar și nu are voie să iasă din România

Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar, în dosarul „Sex cu minore”. Tribunalul a luat decizia DEFINITIVĂ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800". Noua lege...
Job-ul din România plătit cu 4.800 lei/lună pentru care se cer doar 8 clase. Primești...
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
Alain Delon, biografia necenzurată a starului francez. Sex-simbolul anilor '60, „stăpânit de pofta banilor și...
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Criminalul în serie, care a ucis și dezmembrat peste 40 de femei, a evadat! „Avem...
Cătălina Ponor a ajuns de nerecunoscut! Cum s-a transformat trupul ei, la 7 ani după...
„Poate fi o capcană”. Prof. dr. Vlad Ciurea, avertisment pentru românii care merg la piscină
Rezultatul autopsiei în cazul copilului de 8 ani mort în timpul unui curs de înot
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii...
Doctorițele de la Spitalul Sfântul Pantelimon, acuzate de omor, au fost eliberate din arestul preventiv!...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Cum acorzi prioritate pe trecerea de pietoni pe un drum cu 3 benzi pe sens?
Un preşedinte de stat a ieşit la televizor şi a spus că Ucraina se va...
Cum arăta și când a trăit LUCA, STRĂMOȘUL tuturor FIINȚELOR de pe Pământ?
Mașinile care nu vor mai fi înmatriculate de la 1 septembrie. Intră în vigoare noul...
Anul școlar 2025-2026 vine cu noi standarde. Evaluarea elevilor se schimbă radical
O mireasă și-a părăsit soțul, la doar 12 ore după nuntă. Ce i-au făcut socrii,...
Soțul doctoriței Gavril, lovitură de grație! E terifiat!
Cu ce i-a așteptat soacra Gabrielei Cristea fiul și nora, la întoarcerea din vacanță? Tavi...
Sabrina Voinea face terapie după înfrângerea de la Jocurile Olimpice: "Am fost aproape să chem...
BANCUL ZILEI. Bulișor: - Tată, spune-mi, de ce bărbaţii de la noi nu pot avea...
Actor american, arestat sub acuzația de violență domestică