Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a spus, vineri, că, dacă în urma discuțiilor din partid privind convocarea unui Congres, Florin Cîțu consideră că trebuie să plece, își va da demisia. Vîlceanu a mai declarat că nu a primit nicio solicitare de convocare a unui Birou Executiv, vineri, ci a auzit „numai știri pe surse”. „Nu am văzut nicio declarație oficială”, a conchis Vîlceanu.
”Dacă în urma discuţiilor, Florin Cîţu consideră că trebuie să îşi dea demisia, o va face”, a spus Dan Vîlceanu, la sediul PNL, precizând că în calitate de secretar general al PNL va pune în aplicare toate solicitările statutare. ”Şi eu pot să cer demiterea publică a oricărui alt coleg, asta nu înseamnă că acel coleg trebuie să îşi dea demisia”, a afirmat Vîlceanu, despre anunţul făcut de unele filiale privind un Congres pentru debarcarea lui Cîțu.
”Eu am văzut numai ştiri pe surse, nu am văzut nicio declaraţie oficială. (..) Eu sunt secretar general al PNL, nu discut pe comunicate de presă, pe ştiri pe surse, eu discut pe documente oficiale”, a arătat Vâlceanu. Dan Vîlceanu a spus că în momentul în care va primi ceva oficial, va spune. ”Este o situaţie specială”, a mai arătat el. ”Anul trecut noi am avut o procedură statutară, am avut un Congres, cu 5.000 de membri, alegeri în filiale Acum e o situaţie specială (..) Nu am primit nicio solicitare de convocare a unui Birou Executiv, astăzi”, a mai afirmat Vîlceanu.
Sunt probleme serioase în PNL, mai multe surse citate de presă afirmând că lui Florin Cîțu i s-ar fi cerut demisia, însă acesta nu a acceptat.
Vineri ar urma să aibă loc o ședință a BPN al PNL care va convoca Consiliul Național al partidului pentru duminică. Totul în scopul începerii procedurii pentru organizarea congresului extraordinar în data de 10 aprilie, pentru alegerea unui nou președinte.
Surse din conducerea PNL citate de Digi24.ro spun că, în cazul în care Florin Cîțu „nu va dori să aibă o plecare lină”, adică să accepte să demisioneze, liberalii nu îl vor mai lăsa pe acesta să rămână în funcția de președinte al Senatului. Însă, susțin sursele citate, este puțin probabil ca Florin Cîțu să accepte să plece de bunăvoie de la șefia partidului, ceea ce va declanșa un posibil război public între el și partid.